Japonya ekonomisine Covid-19 darbesi

Japonya ekonomisine Covid-19 darbesi

Çin'in Wuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve küresel salgın halini alan Kovid-19, çoğu ülkede olduğu gibi Japonya'da da ekonomiyi negatif etkiledi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve küresel salgın halini alan Kovid-19, çoğu ülkede olduğu gibi Japonya'da da ekonomiyi negatif etkiledi. Hükümet göre her sene Temmuz ayında yayınlanan ama pandeminin piyasalar üzerindeki etkisini tahlil yapabilmek için bu yıl Kasım ayına değin bekletilen ekonomi ve ulus maliyesi hakkındaki raporda, ekonomide yaşanan daralmanın deflasyonist baskı riski oluşturduğu belirtildi. Laf konusu riskin nedeni olarak

ülkenin anapara harcamalarındaki düşüşten kaynaklanan talep eksikliği ve büyüme potansiyelindeki düşüşün gösterildiği raporda, teknoloji ve insan kaynaklarına yatırım vurgusu yapılarak verimliliği artırma ihtiyacının altını çizildi.

En büyük daralma

Korona virüs salgınının Nisan-Haziran ayları arasında bireysel tüketimi takriben 31 trilyon yen (takriben 300 milyar dolar) düşürdüğünün varsayım edildiği kaydedilen raporda, laf konusu düşüşün küresel parasal kriz nedeniyle 2009'da Ocak-Mart ayları arasında yaşanan 5.5 trilyon yenlik düşüş (takriben 53 milyar dolar) ile 2011'in Ocak-Mart döneminde Japonya depremi ardındaki kaydedilen 6.5 trilyon yenlik (yaklaşık 62 milyar dolar) düşüşten fazla daha büyük olduğuna dikkat çekildi.

Burak Ersoy

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.