Japonya ve Çin iş seyahatlerine yeniden başlıyor

Japonya ve Çin iş seyahatlerine yeniden başlıyor

Çin'de ortaya çıkışından bu yanlamasına ülkeler arasında sıkı hudut tedbirleri uygulanmasına niçin olan ve birçok ekonomik faaliyeti durma noktasına getiren Covid-19 pandemisi, iki taraflı ticari faaliyetleri baştan yeniden can vermek isteyen Çin ve Japonya'yı harekete geçirdi.

Çin'de ortaya çıkışından bu yanlamasına ülkeler arasında sıkı hudut tedbirleri uygulanmasına niçin olan ve birçok ekonomik faaliyeti durma noktasına getiren Covid-19 pandemisi, iki taraflı ticari faaliyetleri baştan yeniden can vermek isteyen Çin ve Japonya'yı harekete geçirdi. Japonya basınında bulunan haberlere göre, pandemi öncesi sıkı hesaplı ilişkileri bulunan iki ülkenin, sınır tedbirleri nedeniyle sekteye uğrayan iş seyahatlerine Kasım ayı ortası itibariyle her tarafta başlayacağı belirtildi. Kısa ve uzun vadeli meslek seyahatlerine olasılık tanıyacak yeni seyahat düzenlemesi kapsamında Çin'den gelen iş insanlarının korona virüs testinden olumsuz sonuç vermesi halinde 14 günlük karantina şartından muaf tutulması beklenirken, ülkede oturma izni yer alan veya uzun süreli gezi eden yabancılar 14 jurnal karantina şartına uymaya devam edecek.
Eylül ayında görevi devralan Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yaptığı telefon görüşmesinde konu gündeme gelmiş, ikili iş seyahatlerinin en kısa sürede bitmiş başlaması için müzakereleri sürdürme konusunda mutabık kalmıştı. Japonya Milli Turizm Örgütü'nün verilerine tarafından, 2019 yılında Çin, 9,59 milyon kişi ile Japonya'ya en fazla yabancı ziyaretçi gönderen ülke olmuştu.

Aşamalı gezi izni

Pandeminin ardındaki uygulanan gezi kısıtlamalarını aşamalı olarak gevşeten Japonya, daha önce oturma izni bulunan yabancı uyrukluların ülkeye girişine şartlı olarak müsade vermiş, hem Singapur, Güney Kore ve Vietnam ile iş seyahatlerini sürdürme kararı almıştı.

Burak Ersoy
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.