Kanada’da intihar vak'alarına karşı futbol çözümü

Kanada’da intihar vak'alarına karşı futbol çözümü

Kanada'nın Kuzey Kutbu şehri Nunavut, son zamanlarda artan intihar vak'aları sebebiyle gündeme oturmuştu.

Kanada'nın Kuzey Kutbu şehri Nunavut, son zamanlarda artan intihar vak'aları sebebiyle gündeme oturmuştu. Kuzey Amerika'da korona virüs (Covid-19) pandemi süreci her tarafında hiç pozitif vak'anın kayda geçmediği şehirde, intihar girişimleri ülkede vefat nedenleri aralarında üstteki sıralarda yer alıyor. Yaklaşık Olarak 40 bin nüfusun 2 milyon kilometrekareye yayıldığı şehirde intihar girişimleri, Kanada geneline göre 9 kat daha fazla.

Nunavut Futbol Derneği yaptığı açıklamada, “Şükürler olsun ki Covid-19 pandemisinden etkilenmedik. Oysa bizim pandemimiz ise intihar vak'aları. Bu şart koskocoman bir güçlük. Hem de şu başlıca kadar karşılaştıklarımızın en büyüğü” ifadelerini kullandı. Nunavut yönetimi ise bu duruma çözüm olarak, halkı futbola teşvik ederek intihar vak'alarını azaltmayı hedefliyor. Şehir yönetimi, 15 yaş altı ve 18 yaş altı futbol takımlarının yanı sıra kadınlar için de futbol kulüpleri kurarak, bir takım futbol turnuvası programı oluşturdu. Kapalı salonlarda gerçekleştirilen turnuvalar, Kanadalı futbol severlerin şehri ziyaret etmesini sağlarken, şehirde yaşayan çoğu gencin öteki ülkelerde gerçekleştirilen turnuvalara katılımını teşvik ediyor. Şehirde yaşayan gençler, kent yönetiminin futbola olan bu teşvikinden çok memnun.

Kanada'nın Kuzey kenti Nunavut'ta, eğitim sisteminin beceriksiz olması, zorlu yaşam koşulları ve sert iklim koşullarının yanı sıra ulaşımın hemen hemen imkansız olması, şehirde intihar girişimlerinin artmasına niçin oluyor. Şehirde, kışın hava sıcaklığının neredeyse sıfırın aşağıda 50 santigrat dereceye değin düşmesi, Nunavut'ta hayat koşularını daha da zorlaştırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.