Kosova’da koronavirüs kısıtlamalarına karşı tencere tavalı protesto

Kosova’da koronavirüs kısıtlamalarına karşı tencere tavalı protesto

Kosova'ya dün akşam hükümetin yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarında rekor sayıdaki büyüme sebebiyle aldığı yeni tedbirler, kafe ve lokanta sahiplerini isyan ettirdi.

Kosova'ya dün akşam hükümetin yeni tip korona virüs (Covid-19) vakalarında rekor sayıdaki büyüme sebebiyle aldığı yeni tedbirler, kafe ve lokanta sahiplerini isyan ettirdi. Başkent Priştine'de hükümeti protesto etmek isteyen kafe ve lokanta işletmelerinin sahipleri çalışanlarıyla birlikte kapalı olan mekanlarının önünde tencere tavalı protesto düzenledi. Hafta sonu tüm işletmelerin kapatılması kararına aleyhinde meydana çıkan işletmeciler, salgın nedeniyle iflasın eşiğinde olduklarını sembolik eylem yaparak duyurmak istedi.

Kafeler sokağı olarak tanıdık şehrin merkezindeki kafe ve restoranların önünde kepçe ve kaşıklarla tencerelere vurarak hükümetin dikkatini çekmeye çalışan kafe işletmecilerinin eylemi dakikalarca sürdü.

Kosova Gastromi Derneği Başkanı Petrit Klokoqi, medyaya yaptığı açıklamada, bu eylemin hükümeti uyarma özelliğinde olduğunu, Pazartesi günü Priştine'de tüm kafe ve restoran işletmecileri ile yiyecek sektörü çalışanları tarafından başbakanlık binası önünde büyük bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini belirtti.

Kosova Hükümeti, salgın durumunu değerlendirmekle görevli komitenin önerileri dahilinde, Kosova genelinde, fırınlar, eczaneler, sağlık durumu merkezleri ve minik marketler hariç, tüm işletmelerin Cuma günleri saat 20.00'den, Pazartesi saat 05.00'e kadar kapatılmasına karar verdi.

Kosova'da korona virüs salgınına şart kötüleşmeye devam ediyor. Ülkede ilk korona virüs vakasının saptama edildiği 13 Mart 2020 tarihinden bu yanlamasına dün en yüksek günlük olgu sayısı kayıtlara geçti.

Kosova'da son bir günde 728 yeni korona virüs vakası saptama edilirken 12 birey ise hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısının 22 bin 934'e yükseldiği ülkede 6 bin 221 faal vaka bulunuyor. Kosova'da bugüne dek korona virüs nedeniyle toplam 723 kişi hayatını kaybetti.

Ercan Kasap
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.