Nijerya’da yakıt yüklü tanker patladı: 2 kişi öldü, 29 araç yandı

Nijerya’da yakıt yüklü tanker patladı: 2 kişi öldü, 29 araç yandı

Nijerya'nın Lagos kentinde otobanda seyir halinde olan yakıt yüklü tanker patladı.

Nijerya'nın Lagos kentinde otobanda seyir halinde olan yakıt yüklü tanker patladı. Patlama nedeni ile 2 birey hayatını kaybederken, çevrede bulunan 29 vasıta çıkan yangında küle döndü. Karayolu Polisi Boboye Oyeyemi yaptığı açıklamada, Lagos'ta meydana gelen tanker kazasını doğrulayarak, tankerin yakıt yüklü olduğunu açıklama etti.

Oyeyemi, tankerin lastiğinde meydana gelen kopma sonucu sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiğini aktarırken, kazayı "talihsiz fakat önlenebilir" olarak nitelendirdi. “Ülkedeki tanker patlamalarına kalıcı bir çözüm bulmak için çaba sarf ettiklerini” belirten Oyeyemi, sürücüleri özenli olmaya, güvenli vasıta sürmeye, hızdan ve trafikte öfkeden kaçınmaya çağırdı.

öte taraftan Nijerya'nın Kogi eyaletinde geçtiğimiz aylarda bir akaryakıt tankerinin devrilmesinin arkasında meydana gelen patlama sonucu yangın çıkmış, 23 birey hayatını kaybetmişti.

Muhammed Rabah
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.