Polonya'da Covid-19 vaka sayısı 500 bini aştı

Polonya'da Covid-19 vaka sayısı 500 bini aştı

Avrupa'da korona virüs salgını şipşak etkisini arttırmaya devam ederken, çoğu ülke karantina tedbirlerini yeniden uygulamaya başladı.

Avrupa'da korona virüs salgını şipşak etkisini arttırmaya devam ederken, çoğu ülke karantina tedbirlerini yeniden uygulamaya başladı. Polonya Sıhhat Bakanlığı kadar açıklanan verilere kadar, son 24 saatte 27 bin 875 yeni vakanı saptama edilmesi, toplam vaka sayısı 521 bin 640'a ulaştığı belirtildi. Sağlık Durumu Bakanlığı, son 24 saatte 349 kişinin daha Covid-19 nedeni ile hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 7 bin 636'ya yükseldiğini aktardı.

Bakanlık, Polonya'da 4 Mart tarihinden Ekim ayına kadar 100 bin vakanın tespit edildiğini, 400 binden fazla vakanın ise 4 Ekim-7 Kasım tarihleri aralarında tespit edildiğini ifade etti. Faal vaka sayısının iyileşen hasta sayısını geçtiğini bildiren Afiyet Bakanlığı, derhal 313 bin 494 faal vakaya karşılık 200 bin 510 iyileşen hasta sayısına ulaşıldığını açıkladı.

Polonya'da yeni tedbirler

Polonya'da artan korona virüs vakalarının peşinde yeni tedbirler devreye sokuldu. 29 Kasım'a kadar geçerli olması planlanan yeni kısıtlamalar zarfında ülke genelinde tüm sinema, tiyatro, müze, sanat galerileri, kütüphaneler, kültür merkezleri, alışveriş merkezleri kapatıldı, anaokulları hariç bütün eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçildi.

Polonya'da geçtiğimiz günlerde alınan tedbirler zarfında ise kafeterya, bar, restoran, disko, gece kulüpleri, aquapark, havuz ve fitness kulüpleri kapatılmış, 16 yaşından minik çocuklara ise yanlarında bir yetişkin olmaksızın 08.00-16.00 saatleri aralarında sokağa çıkma yasağı getirilmiş, devlet memurlarının ise 2 hafta baştan başa evden çalışmaları kararlaştırılmıştı.

Yüksek vaka sayıları nedeniyle Almanya ve İngiltere Polonya'dan gelecek yolculara 14 günlük karantina şartı getirmiş. Norveç, Slovakya, Yunanistan ise Polonyalı yolcuların ancak olumsuz korona virüs test sonucunu göstermeleri koşuluyla ülkeye giriş yapabileceklerine karar vermişti.

Ebru Orhan
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.