Polonya'da günlük can kaybında rekor artış

Polonya'da günlük can kaybında rekor artış

Korona virüs salgını Avrupa'da etkisini şipşak arttırıyor.

Korona virüs salgını Avrupa'da etkisini şipşak arttırıyor. Polonya'da korona virüs salgınında son 24 saatte 27 bin 86 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 493 bin 765'e ulaştı. Ülkede son 24 saatte 445 kişinin hayatını kaybetmesi ile jurnal can kaybında rekor çoğaltma yaşandı. Polonya'da Covid-19'a emrindeki can kaybı 7 bin 287'ye yükseldi.

Almanya'dan Polonya'ya destek teklifi

Ekim ayı sonunda Ocid-19'a yakalanan Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter-Steinmeier'in kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiği bir mektup gönderdiğini açıklama etti. Duda, Steinmeier'in mektubunda Polonya'nın arzu etmesi durumunda Almanya'nın personel ve ekipman arz edebileceğini ve Almanya'daki hastanelerin Polonyalı hastaları kabul edebileceğini ifade ettiğini aktardı. Devlet Başkanı Duda, önerge aleyhinde Steinmeier'e teşekkür ettiğini ve Polonya'nın da Almanya'ya gereksinim halinde yardıma hazır olduğunu dile getirdiğini belirtti.

Başbakan Morawiecki'den karantina sinyali

Ülkede artmakta olan Covid-19 vakaları nedeni ile Polonya sıhhat sisteminin kapasitesinin sınıra ulaştığını belirten Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Varşova Ulusal Stadyumu'nda oluşturulan sahra hastanesinde incelemelerde bulundu. Morawiecki, ilerleyen günlerde ulusal karantina duyuru edebileceklerini açıklama etti.

Ebru Orhan
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.