Rusya'daki Sahalin Adası'na giden turistlere para ödenecek

Rusya'daki Sahalin Adası'na giden turistlere para ödenecek

Rusya'nın en büyük adası olan ve Kuzey Pasifik kıyılarında bulunan Sahalin Adası'na turist çekilmesi için acayip bir kampanya yapıldı.

Rusya'nın en büyük adası olan ve Kuzey Pasifik kıyılarında bulunan Sahalin Adası'na turist çekilmesi için acayip bir kampanya yapıldı. Sahalin Bölgesel Hükümet Basın Servisi'nin yaptığı açıklamada, “Sahalin ve Kuril Adaları'na gelen her bir turiste 20 bin rubleyi geçmeyecek şekilde otel, yolculuk, ulaşım gibi bedelleri dek ödeme yapılacaktır” denildi. Bölgeye turistlerin gelmesinin çok zor olduğu açıklama edilerek, “Sahalin Bölgesi'ne, Moskova'dan bir kişinin tatil amaçlı gelmesi oldukça zorlama. Uzaktan uzaklık sebebiyle uçak bedelleri fazla fazla. Bu bedelleri herkes karşılayamıyor. Adalarımız benzersiz bir doğaya sahip. Sadece Rus yok birçok ülkeden insan bu bölgeye kazanç. Biz herkesin bu güzellikleri görmesini isteriz” denildi.

Bütün dünyayı etkisi altına bölge Covid-19 salgınından Rusya da büyük ölçüde etkilendi. Çoğu ülkeyle uçuşların durdurulmasından sonradan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tüm bölge başkanlarına iç turizmi canlandırmaları yönünde talimatlar verdi.

Erhan Altıparmak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.