Trump: 'Milletimiz için savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim'

Trump: 'Milletimiz için savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim'

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerini kazanını hala netleşmezken, 5 eyalette oy sayım işlemi devam ediyor.

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerini kazanını hala netleşmezken, 5 eyalette oy sayım işlemi devam ediyor. Cumhuriyetçilerin adayı ve mevcut Başkan Donald Trump seçimlerle ilgili yaptığı yazılmış açıklamada, "Amerikan halkının bütün oy sayma ve seçimlerin sonucu konusunda tam şeffaflığı yargı ettiğine inanıyoruz. Bu bundan böyle tek bir seçimle ilgili değil. Bu bütün seçim sürecimizin güvenilirliği ile ilgili" dedi.

Trump, "Amerikan halkının hükümetimize güven duymasını garanti altına edinmek için bu süreci yasalar doğrultusunda her yönüyle takip edeceğiz. Milletimiz için savaşmaktan katiyen vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

öte taraftan başkanlık seçimlerinde kritik öneme sahip 5 eyalette oy sayım işlemleri devam ederken, Demokratların adayı Joe Biden 264 delegeye, Trump ise 214 delegeye ulaştı. 270 delege sayısına ulaşan namzet, ABD'nin 46'ıncı Başkanı olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.