Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Bach Japonya'ya gidiyor

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Bach Japonya'ya gidiyor

Yeni alıcı korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle uzun tartışmaların arkasında 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Yeni alıcı korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle uzun tartışmaların arkasında 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach'ın dev organizasyonun ertelenmesinin ardından ilk olarak Japonya'yı ziyaret etmeye hazırlandığı bildirildi. 15 Kasım itibarıyla Japonya Başbakanı Yoshihide Suga ve Tokyo Valisi Yuriko Koike ile görüşmek üzere ülkeye geleceği ifade edilen Bach'ın, 18 Kasım'a değin Tokyo'da olacağı ve Tokyo Olimpiyat Organizasyon Komitesi ile de buluşma gerçekleştireceği kaydedildi.

Manâlı ziyaret

Geçtiğimiz Mart ayında dönemin Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Tokyo Olimpiyatları'nın 2021 yılına ertelenmesi konusunda mutabakata varan Bach, etkinliğin 23 Temmuz'da başlayacağını açıklamıştı. Paralimpik oyunlarının yeni açılış tarihi ise 24 Ağustos olarak belirlenmişti. Covid-19 salgını gölgesinde gerçekleşmesi beklenen dev organizasyonda alınacak önleyici tedbirlerin IOC ve Tokyo Olimpiyat Organizasyon Komitesi aralarında tartışılmaya devam etmesi sebebiyle, Bach'ın ziyareti etkinliğe dair detayların netleşmesi için kayda değer olarak görülüyor.

Burak Ersoy

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.