Yunanistan'da ülke genelinde karantina ilan edildi

Yunanistan'da ülke genelinde karantina ilan edildi

Avrupa'da korona virüs salgınına aleyhinde birçok ülke sokağa çıkma yasaklarını baştan uygulanmaya başladı.

Avrupa'da korona virüs salgınına aleyhinde birçok ülke sokağa çıkma yasaklarını baştan uygulanmaya başladı. İki hafta önce başkent Atina dahil elde etmek üzere salgından maksimum etkilenen bölgelerde tedbirlerin arttırıldığı Yunanistan'da hemen de ülke genelinde karantina bildiri edildi. Başbakan Kiryakos Miçotakis yaptığı açıklamada, 7 Kasım Cumartesi yerel saatle 06.00'dan itibaren ülke genelinde başlayacak üç haftalık karantina uygulamasının 30 Kasım'a dek yürürlükte olacağını duyurdu.

Son 5 günde vakalardaki ani artıştan sonradan harekete vermek zorunda kaldığını söyleyen Miçotakis, karantina olmadan sağlık durumu sistemi üzerindeki baskının "dayanılmaz" olacağını vurguladı. Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek yeni kısıtlamalar zarfında, marketler ve eczaneler hariç bütün işletmeler kapatılacak. Halkın, dışarı çıkabilmesi için izin alması gerecek. Karantina kapsamında ilkokulların açık kalmasına karar verilirken, ortaokul, lise ve üniversitelerde ise uzaktan eğitime geçilecek.

Yunanistan'da şu ana dek 46 bin 892 korona virüs vakası saptama edilirken, 673 birey virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.