Açık Öğretim Sınavları Hakkında Önemli Gelişme: Erteleniyor Mu? MEB Açıklama Yaptı! 2020-2021 AÖL Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Açık Öğretim Sınavları Hakkında Önemli Gelişme: Erteleniyor Mu? MEB Açıklama Yaptı! 2020-2021 AÖL Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Eğitim hayatlarına açık öğretim üzerinden devam eden birçok kişi sınavların zamanını merak ediyor. Pandemi sebebiyle toplu yapılacak sınavlarla ilgili durum henüz belli olmamıştı. 2020-2021 Açık Lise sınav tarihleri önceden belirlenmişti. Ancak son gelişmelere göre sınavların nasıl yapılacağına dair bir açıklama yapılmamıştı. Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları ertelenecek mi?

Örgün eğitim ile eğitim hayatlarına devam edemeyen birçok vatandaş, açık öğretim üzerinden diplomalarını alıyor. Açık Öğretim Lisesinde okuyanlar ise sınavların nasıl yapılacağını merak ediyor. Koronavirüs salgını sebebiyle örgün okullar yüz yüze eğitime ara vermişti. Ancak bu durumda AÖL sınavlarının nasıl yapılacağına dair bir açıklama yapılmamıştı. Daha önceden MEB tarafından açıklanan takvime göre ise Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem sınavlarının 5-6 Aralık 2020 tarihinde yapılacağı belirtilmişti. 

AÖL için son olarak ekim ayında öğrencilerin kayıtları tamamlandı. Kayıtlarını yaptıran öğrenciler ise sınavlara hazırlanmaya başladı. Ancak pandemiyle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin AÖL sınavlarını nasıl etkileyeceğini bilmeyen öğrenciler, MEB tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor. AÖL 1. dönem sınavları ertelenecek mi? Sınavlar hangi koşullarda gerçekleştirilecek? İşte bakanlıktan gelen açıklama…

AÖL Sınavları 5-6 Aralık Tarihinde Yüz Yüze Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 23 Kasım 2020 tarihinde yazılı olarak yapmış olduğu açıklamaya göre Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları, planlandığı üzere 5-6 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. MEB’e bağlı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün göndermiş olduğu yazıda, pandemi kurallarına uygun şekilde sınavların gerçekleştirileceği belirtildi.

Sınav Giriş Belgelerinin İlanı 2 Aralık Tarihinde

AÖL 1. dönem sınavlarına girecek öğrenciler için Açık Öğretim Lisesinin resmi sitesinde sınav tarihlerine dair hatırlatma duyurusu yapıldı. Buna göre, sınava girecek öğrencilerin sınav giriş belgeleri 2 Aralık tarihinde hazır olacak. Sınavlar ise 5-6 Aralık tarihinde yapılacak. Açıklanan takvime göre AÖL 1. dönem sınavlarının sonuçları 28 Aralık 2020 tarihinde belli olacak.

Yayınlanan takvimde 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 2. dönemi için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerine dair de bilgi verildi. 4 Ocak 2021-31 Ocak 2021 tarihleri arasında kayıt yenileme işlemleri yapılabilecek. Ayrıca yine 2. Dönem için ders seçmek isteyen öğrenciler 6 Ocak 2021-8 Şubat 2021 tarihleri arasında yapabilecekler. Sınav merkezlerini güncellemek isteyenler de yine ders seçimi tarihleriyle aynı zamanda sınav merkezleriyle ilgili değişiklik yapabilir.

AÖL Mezuniyet Kredisi 170’e Düştü

MEB tarafından AÖL sınavlarıyla ilgili yapılan açıklamaların ardından öğrencileri sevindirecek bir açıklama daha geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yapmış olduğu açıklamaya göre AÖL mezuniyet kredisi düşürüldü. Açık Lise mezuniyeti için gereken kredi 192’den 170’e düşürüldü. Bakan yapmış olduğu açıklamada, öğrencileri hayallerine bir adım daha yaklaştırmak istediklerini belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.