Bakan Ziya Selçuk’tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması! Yüz yüze sınavlar ertelenecek mi?

Bakan Ziya Selçuk’tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması! Yüz yüze sınavlar ertelenecek mi?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Selçuk, yüz yüze eğitim hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Vaka artışlarının ardından yeni planlamalar arasında yüz yüze eğitim yapılacak mı soruları binlerce genci yakından ilgilendiriyor. 3 Mayıs’ta yüz yüze sınavlar yapılacak mı? Belli oldu…

Türkiye’de ve Dünya’da hala etkisini devam ettiren Korona virüsü salgını nedeni ile uzun süredir eğitimler uzaktan yapılmaya devam ediyor. Vaka durumuna göre yüz yüze eğitime geçilse de salgının etkisi dolayısıyla yüz yüze eğitime devam edilmesi olanağı kalmadı. Öğrenci ve veliler ne zaman örgün eğitime geçileceğini ve sınavların nasıl yapılacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim süreci ile ilgili son gelinen durum hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Öğrencilerin eğitimde eksik kalmaması için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Bakan Selçuk, “Eğer risk varsa kapatırız, yoksa açarız. Her senaryoya karşı hazırlık yapıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı adına zorlu bir dönem geçirildiğini ancak öğretici ve verimli olduğunu da sözlerine ekledi.

Pandemi süreciyle birlikte yaygınlaşan online eğitim için gerekli materyallerin temini hususunda nerelerde sıkıntı çekildiğini bağımsız araştırma şirketinin saha araştırması ile belirlediklerini ifade eden Bakan Ziya Selçuk, “Eksikliğini en çok hissettiğimiz köy okulları ve sınav grupları oldu” şeklinde beyanda bulundu. Sınav grupları için yüz yüze kurslara gidildiğini, mobil uygulama isteyen öğrenciler için app uygulamalarının olduğunu, telefonla soru sorma ve Youtube gibi mecralardan ek ders takviyeleri gibi pek çok imkanın bulunduğunu; eskiye oranla daha fazla kaynak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin, en çok okul kapatan ülkeler arasında 4. sırada olduğunu dile getiren Selçuk, yüz yüze sınavlar hakkında erteleme kararı alındığını belirtti. Selçuk, okullarda yüz yüze eğitim yapan 8. ve 12. sınıf öğrencileri için sınavlar okulda yapılmasına karar verildiğini; diğer ara sınıfların sınavlarının ise 3 Mayıs sonrasında okulda yapılmasının uygun bulunduğunu açıkladı.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.