Beklenen haber geldi… Öğrencilere Ekim ayı KYK burs ve kredi ödemeleri yapılmaya başladı!

Beklenen haber geldi… Öğrencilere Ekim ayı KYK burs ve kredi ödemeleri yapılmaya başladı!

KYK burs ve kredi ödemeleri yapılmaya başladı! Yüksek öğrenim öğrencileri büyük bir umutla burs ve kredi ödemelerin yapılmasını bekliyordu. Öğrencilerin beklediği o müjdeli haber geldi. Gençli ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Ekim ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırıldığını ifade etti.

KYK burs ve kredi ödemeleri yapılmaya başladı! Yüksek öğrenim öğrencileri büyük bir umutla burs ve kredi ödemelerin yapılmasını bekliyordu. Öğrencilerin beklediği o müjdeli haber geldi. Gençli ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Ekim ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırıldığını ifade etti. Yüksek öğrenim kredi başvurusu nasıl yapılır, burs ücreti ne kadar? Bu ve benzeri tüm sorularınızın yanıtları haberimizde…

Yüksek öğrenim kredisi KYK nedir?

Yüksek öğrenim kredisi KYK üniversite öğrencilerine verilen burs seçeneklerinden biridir. Açılımı ise kredi ve yurtlar kurumudur. Bu bağlamda başvuran ve üniversite kaydı olan tüm öğrencilere verilen bir burstur. Fakat bursun iki seçeneği mevcuttur. Kredili ya da kredisiz olarak öğrenciler bursa hak kazanıyor. Öğrencilerin başvuruları sırasında ekonomik gelir düzeylerine ve koşullarına göre geri ödemeli ya da geri ödemesiz olarak burs-kredi veriliyor. Geri ödemesiz burslar için karşılık beklenmezken geri ödemeli krediler taksitlendirilerek mezuniyetten sonra talep ediliyor.

Yüksek öğrenim kredi başvurusu nasıl yapılır?

Yüksek öğrenim kredi başvurusu da en sık merak edilen konular arasında yer alıyor. Ön lisans ya da lisans öğrencilerinin tümü bu burstan faydalanmak üzere detayları araştırıyor. Öğrencilerin ve ailelerin maddi yükünü oldukça hafifleten bu kredi ve burs başvurusu için tarihleri takip etmeniz gerekiyor. Başvuru tarihleri sırasında gerekli bilgilerle beraber internet üzerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.