CHP'li Zeybek: KYK'da gençlerimiz intihar ediyor, AKP ise araştırılmasını reddediyor

CHP'li Zeybek: KYK'da gençlerimiz intihar ediyor, AKP ise araştırılmasını reddediyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'daki KYK yurtlarında yaşanan intihar olaylarıyla ilgili açıklamada bulundu. CHP ve İYİ Parti'nin KYK'daki intiharlarla ilgili verdiği önergelerin AKP ve MHP tarafından her defasında reddedildiğini belirten Vekil Zeybek:" Mücadelemiz sürecek, geleceğimizi de çocuklarımızı da koruyacağız."dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'daki KYK yurtlarında yaşanan intihar olaylarıyla ilgili açıklamada bulundu. CHP ve İYİ Parti'nin KYK'daki intiharlarla ilgili verdiği önergelerin AKP ve MHP tarafından her defasında reddedildiğini belirten Vekil Zeybek:" Mücadelemiz sürecek, geleceğimizi de çocuklarımızı da koruyacağız." dedi.

"TARİKAT VE CEMAAT BASKISI ARAŞTIRILMALI"

KYK'da kalan gençlerin manevi danışmanlık hizmeti adı altında baskıya maruz kaldığını belirten  CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek;"  Salı günü CHP Grup Önerisi, Çarşamba günü İYİ Parti Grup Önerisi Antalya'da bulunan KYK yurtlarında yaşanan üniversite öğrencisi gençlerimizin şüpheli ölümlerinin araştırılması hakkındaydı ve TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü. İki önergede AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Yurtlarda manevi danışmanlık hizmeti adı altında bir çok öğrencinin baskı altına alındığı, öğrencilerden bize gelen bilgiler arasındadır. 25 Mayıs'ta Bakanlığa intiharları sormuştuk, cevap verilmedi, en azından bir önlem alınsaydı, bir gencimiz bugün hayatta olacaktı. Yurtlarda tarikat ve cemaatlerin baskısı araştırılmalıdır, çocuklarımızı ve geleceğimizi korumalıyız." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.