Kadir Has Üniversitesi’nden 2022 Mezunlarına Muhteşem Uğurlama

Kadir Has Üniversitesi’nden 2022 Mezunlarına Muhteşem Uğurlama

Kadir Has Üniversitesi’nin 2022 mezunları için düzenlediği mezuniyet töreni, 26 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Volkswagen Arena’da düzenlenen muhteşem törende mezunlarımız, tribünleri dolduran ailelerin ve sevdiklerinin eşliğinde kep attı.

2022 mezunu öğrenciler ve Volkwagen Arena’nın tribünlerini dolduran misafirler için açılış konuşmalarını Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz’in yaptığı törende öğrenciler mezuniyet coşkusunu arkadaşları, öğretim üyeleri ve mütevelli heyeti üyeleri ve aileleriyle paylaştılar. Mezunlarımızın törene katılamayan yakınları da Kadir Has Üniversitesi’nin YouTube kanalından yapılan canlı yayın ile gençlerin heyecanına ve sevincine ortak oldu.

“EĞİTİME YÖN VERİYORUZ”

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Kadir Has Üniversitesi’nin, genç yaşına rağmen Türkiye’de eşi benzeri olmayan eğitim modellerini ve müfredatları uygulayarak kulvarında öncü olmaktan çekinmediğini belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, dünya liginde de üst sıralara tırmanılacağına dair duydukları inancı dile getirdi. Kadir Has Üniversitesi’nin, kurucusunun da vasiyeti doğrultusunda, sadece eğitime yatırım yapan bir kurum olduğunun altını çizen Can Has, “Ülkemizin en büyük kazancı, sizin gibi yetişmiş gençler ve sizi yetiştiren Kadir Has Üniversitesi gibi etik değerlere sadık, eşitlikçi ve bağımsız kurumlardır,” dedi.

Tüm dünya genelinde adalete, huzura, güvenliğe, güçlü ve istikrarlı bir ekonomiye duyulan özlemin ve ihtiyacın giderek arttığının altını çizen Can Has, şunları söyledi: “Bu sorunlar birbirini domino taşları misali devire ilerlerken bunların altından, birlik ve beraberliğimizi bozmadan çıkmamız çok önemli. Bilim bunun yollarını bize açıklıyor. Tarih, bize verileri sunuyor; önceki olayları ve sonuçları dönüp bir kez daha okumamız, doğru bilgiye kulak vermemiz gerek. Hızla yayılan yalan haberlere itibar etmeden, büyük iletişim tuzaklarına düşmeden gerçeklere ulaşmak gerek. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkeleri bellidir. Bu ilkeler hâlâ geçerlidir. Bilimin ışığında bu ilkelere bağlı kalındığında ülkemizin çözemeyeceği sorun yoktur. Değerli Mezunlar! Atamızın her vesile ile bahsettiği ve hep güvendiği gençler sizlersiniz! Sağduyulu ve iyi eğitimli bireyler olarak ülkemize ve dünyamıza sahip çıkın.”

“BİZİM İÇİN EN BÜYÜK TANITIM, ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI VE VEFASI”

Sözlerine “25 yıldır devam eden ve hiç değişmeyen ‘iyi’ bir mayamız var. Eşitlikçi, demokrat ve açık fikirli bir kurumuz. Atatürk ilkelerine paralel kurgulanmış dünya görüşümüz yolumuzu aydınlatıyor. Personelimizin öğrenci odaklı anlayışı yolumuzu açıyor. Kurucumuzun sözlüğünde ‘vatanseverlikle’, ‘vatan borcu ödemekle’ eş tuttuğu ‘sosyal sorumluluk’ ilkesi verdiğimiz büyük miktarlardaki burslarla karşılık buluyor. Medeniyetlerin beşiği bir metropolün merkezindeki yuvamız, bizi herkese, her kesime yakın kılıyor,” diye başlayan Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has, “Hiç kimseye borcumuz ya da yükümlüğümüz yok. Vakfımızın desteği, üniversitemizin öz kaynaklarıyla ayaklarımızı sağlam bir biçimde yere basıyoruz. Bu da bizim akademik özgürlüğümüzü sağlıyor. İşte bu sebeple reklama, tanıtıma ihtiyacımız yok. Bizi dünyanın her yanında temsil eden mezunlarımızın ve öğrencilerimizin başarısı ve vefası, bizim için en büyük tanıtım…” dedi.

Ekonomik kalkınmadan işsizliğe; enerjiden güvenliğe; adaletten uluslararası göçe kadar pek çok önemli soruna çözüm arayan ülkemizin, teknolojinin ve sanatın ışığında aydınlanmış, donanımlı ve özgür bireylere her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu söyleyen Nuri Has, mezunlara şöyle seslendi: “Sadece yerel değil, evrensel çapta da yaşamın gün gittikçe ağırlaşan koşulları karşısında umutsuzluğa kapılmadan, yetenekleriniz, azminiz, her zaman gelişime açık ve yenilik peşinde koşan düşünce yapınızla bu sorunlara çözümler geliştirebileceğinize eminim.”

“Siz, bağımsızlık ve hürriyet için savaşan atalarımızın bu toprakları emanet ettiği gelecek nesillersiniz. Artık sahne sizin. Bundan sonraki kariyerinizde hangi yönde ilerlerseniz ilerleyin, dünyanın neresinde olursanız olun, ailenizi, ülkenizi, tarihinizi unutmayın. Sonraki nesillerin Cumhuriyet, Demokrasi ve Laiklik gibi temel değerlerin çatısı altında büyümesinde siz de söz sahibisiniz. Bu nedenle, ülkemize sahip çıkmalı, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet yolundan ayrılmamalısınız.”

“FARKLILIKLARIMIZ, EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZDİR”

“Öğrencilerimiz hiç düşünmediği, hayal etmediği koşullar altında üniversite hayatlarını tamamlayarak mezun olmayı başardılar. Onları yürekten kutluyorum. Ama esas mücadele şimdi başlıyor,” diyen Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz mezun öğrencilere şöyle seslendi: “Profesyonel hayatınızda nerede çalışırsanız çalışın, alacağınız kararlarda mutlaka kamu yararını ve adaleti gözetin. Size dayatılan gerçekler değil, bilimin kılavuzluğunda kendi üreteceğiniz çözümler, takip edeceğiniz yol olsun. Kendinize inanın, kalbinizi izleyin, sezgilerinizle ve cesaretle adımlarınızı atın. Cinsiyet eşitliği tüm politikalarınızın vazgeçilmez ilkesi olsun. Ayrımcılık, ötekileştirme, kendini diğerlerinden üstün görme, dünyayı cehenneme dönüştürmekten başka bir sonuç üretmez. Farklılıklarımızın en büyük zenginliğimiz olduğunu sakın unutmayın.”

“Size inancımız büyük: heyecanınıza inanıyoruz, enerjinize inanıyoruz, dünyayı değiştirme gücünüze inanıyoruz,” diyen Prof. Dr. Durukanoğlu Feyiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini bu yıl bir kez daha andıklarını ettiklerini belirtti: “Atatürk, neredeyse 100 yıl önce ‘Bütün umudumuz siz gençliktedir’ demişti. Bu umut size sorumluluk veriyor. Ve ben bu sorumluluğu hakkıyla üstleneceğinize ve çıktığınız bu yaşam yolculuğunu müthiş bir serüvene dönüştüreceğinize yürekten inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.