KPSS İle İlgili Vahim İddia! Sonuçların Yanlış Olduğu İddia Edildi, Sosyal Medya Karıştı

KPSS İle İlgili Vahim İddia! Sonuçların Yanlış Olduğu İddia Edildi, Sosyal Medya Karıştı

2020 KPSS sınavı sonuçlarına ilişkin olarak ortaya atılan iddialar ortalığı karıştırdı. Boşların yanlış olarak hesaplandığını, netlerin kaybolduğunu, soruların ve şıkların değiştiğini iddia eden ve buna bağlı olarak sosyal medyadan isyan eden kullanıcılar ÖSYM’den bir açıklama bekliyor. Abbas Güçlü de kişisel Twitter hesabı üzerinden yapılan iddiaların doğru olduğunu belirtti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2020 KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi ile ÖABT sonuçları dün sabah saatlerinde açıklanmıştı. Sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin sonuç sistemine giren binlerce öğrenci boş bırakılan soruların yanlış hesaplandığını, netlerin kaybolduğunu, bazı soruların ve şıklarının değiştiği iddiası ile sosyal medyada kampanya başlattı. Sosyal medyada kampanya başlatan kullanıcılar, #ösymsonuçlarhatali etiketiyle ÖSYM’yi açıklama yapmaya davet ediyor.

Kitapçıkların İncelenmesi İçin Ücret İstenmişti

6 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür oturumuna katılım sağlayan öğrenciler, cevap anahtarının açıklanmasından sonra sınav esnasında çözülen soruların birbiri ile uyuşmadığını dile getirmişti. Toplam 13 sorunun hatalı olduğunu belirten adaylar sosyal medya üzerinden açıklama talep etmişlerdi. Adaylar daha sonra sonuçları için dilekçe yazmış ancak incelemesi yapılacak her kitapçık için 50 TL istendiği ve Ankara’ya şahsi başvuru koşulu istendiğini de öne sürmüşlerdi. Konuyla ilgili olarak ÖSYM’den bir açıklama gelmedi.

Abbas Güçlü İddiaların Doğru Olduğunu Söyledi

Sonuçların açıklanmasının hemen ardından sorulara yönelik eleştirilere katılan ve bir iddia da kendisi sunan  Abbas Güçlü’ kişisel Twitter hesabından, "Vah ÖSYM vah! KPSS‘de iddialar doğru çıktı, doğru seçenekler değişti, iptaller var! Temel 12. sorunun E cevabının C olarak, ÖABT Fen 28. sorunun D olan cevabı C olarak düzeltildi, ayrıca Beden 55, Din 74 ve Okul Öncesi 52. sorular iptal edildi! Gelde bu ÖSYM’ye ve sınav güven!Bu ikazlar keşke daha önce dikkate alınsaydı! Görünen o ki dahası var! 1 dakika geç geleni sınava almayan ve gençlerin hayatını karartan ÖSYM’ye,hiç mi kimse hesap sormayacak?Bu kaçıncı hata?  Gençlere,emeğe,liyakata saygı bu mu? KPSS’nin kendisi hata,bu da faizi!Sistem değişmeli" açıklamasını yaptı.

Abbas Güçlü'nün iddiasına göre, 2020-KPSS lisans sonuçlarına bakıldığında soru kitapçığındaki cevaplarda değişiklikler yapıldığı ve 3 sorunun ise iptal edildiği bilgisi görülüyor.

KPSS Cevap Kağıtları Ve Aday Cevapları Açıklandı! İşte Cevap Kağıdı Görüntüleme Detayları

ÖSYM, 2020-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sınavlarına katılan ve dün sabah sonucu açıklanan sınava dair, adayların cevap kağıtlarını ve sınava katılanların verdiği cevapları erişime açtı.

ÖSYM'nin KPSS cevap kağıtları açıklaması şu şekilde;

06 Eylül 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) ile 12-13 Eylül 2020 tarihlerinde uygulanan 2020-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ve 20 Eylül 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 22 Ekim 2020 tarihinde saat 13.30’dan itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

KPSS Cevap Kağıtları

Adaylar, ÖSYM’nin resmi sitesi ya da uygulaması üzerinden sisteme giriş yaparak cevap anahtarlarına ulaşabilirler. https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yapmaları gereken adaylar, sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, girdikleri sınavı seçmek sureti ile “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek görebilecekler. Adaylar cevap kağıtlarına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonrasında elde edilen cevaplarını, soruların doğru cevaplarını görüntüleyebileceklerdir. Öte yandan adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlanmış olduğu form üzerindeki soru numaralarına tıklayarak, her soru için açılan ilgili pencerede sorunun kökünü ve cevap seçeneklerini, aynı zamanda da sorunun doğru cevabı ile o soruya kendi verdikleri cevapları da görebilecekler. İlgili sayfada adayın sınavda kullanmış olduğu kitapçıktaki soru ve seçenek dizilimleri de görülebilecektir. İlgili sayfaya bakılınca adayların testlerde toplam olarak doğru ve yanlış sayıları görülebileceği gibi boş cevap sayıları da görülecek ve bununla birlikte ham puanları da hesaplanmış olacaktır.

Bu uygulamanın adayı bilgilendirme amacı ile yapıldığı ve görüntülenen sayfanın belge niteliği taşımadığı da hatırlatılmaktadır. Her türlü değerlendirme noktasında ÖSYM sisteminde kayıtlı olan bilgilerin esas alındığı da önemli bir hatırlatma olarak akıllarda kalmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.