KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman? KPSS Sınavı Yapılacak mı? Bir Açıklama Geldi mi?

KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman? KPSS Sınavı Yapılacak mı? Bir Açıklama Geldi mi?

Sınav giriş belgelerinin de yayımlanmasıyla birlikte KPSS ortaöğretim sınavına geri sayım başlamış durumda. Pandemi dolayısıyla sokağa çıkma yasağı açıklamalarının ardından adaylar heyecanla KPSS ortaöğretim sınavının ne zaman ve saat kaçta yapılacağını araştırmaya başladı.

KPSS ortaöğretim sınavı tarihi 22 Kasım 2020 saat 10:15. Adaylar giriş belgelerinin yayımlanmasıyla birlikte sınav tarihini heyecanla beklemeye başlamıştı. Ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Kasım’da yaptığı sokağa çıkma yasağı açıklamalarının adayları etkileyip etkilemeyeceği merak konusuydu. Duyurulara göre, KPSS ortaöğretim adayları yasaktan muaf tutulacak.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman?

KPSS ortaöğretim sınavı 22 Kasım 2020’de saat 10:15’te başlayacak. Sınav süresi 130 dakika olacak ve adaylar 10:00’dan sonra sınav binalarına, sınav salonlarına alınmayacak. Yani adayların 15 dakika erken sınav binalarında olmaları bekleniyor.

Aynı zamanda adayların yanlarında sınav giriş belgesi, kimlik belgesi bulundurması gerekiyor. 

Sokağa Çıkma Yasağı Hakkında Açıklamalar

Tüm bunların yanı sıra İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelgelere göre, ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler ile sınav görevlileri, cenaze defin işlemlerinde görevli bulunanlar ve birinci derece yakınlarının cenazelerine katılacak olanlar kısıtlamalardan muaf tutulacaklar.

Aynı zamanda 65 yaş üzeri vatandaşların gün içerisinde 10:00 ile 13:00 saatleri arasında, 20 yaş altı vatandaşların ise gün içerisinde 13:00 ile 16:00 saatleri arasında dışarı çıkabileceği duyuruldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.