KPSS Tercih Robotu 2020: Sıralamanı Öğren, Tercihini Ona Göre Yap! KPSS Tercih Sıralama Nereden Yapılır?

KPSS Tercih Robotu 2020: Sıralamanı Öğren, Tercihini Ona Göre Yap! KPSS Tercih Sıralama Nereden Yapılır?

KPSS tercih robotu ile sınavdan aldıkları puanların ne kadar etkili olduğunu öğrenmek isteyen pek çok memur adayı, konuyla ilgili olarak birçok arama yapıyor ve araştırmalar gerçekleştiriyor. KPSS tercih kılavuzunun yayımlanmasının hemen ardından tercih robotu ekranına puanlarını giren adaylar kendi alanlarındaki sıralamalarını görebiliyor ve atama tercihlerini buna göre gerçekleştiriyor. Adaylar tercih robotu ekranı için araştırmalarını sürdürüyor. Peki KPSS tercih robotu nasıl görüntülenir? İşte konu hakk

Adaylar, KPSS tercih robotuna e devlet sistemi üzerinden ulaşabiliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yer alan KPSS tercih robotu ile adaylar resmi veriler ışığında işlem gerçekleştiriyor. İşte KPSS tercih robotu hakkında bazı bilgiler…

KPSS Tercih Robotu Hizmete Kapatıldı

KPSS Tercih robotu için açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Kuruma ait sistemlerde yapılan planlı bakım çalışması dolayısıyla bu hizmet geçici olarak kullanıma kapatılmıştır." İfadelerini kullandı.

Ancak bu ekranla ilgili erişim kısıtlaması kaldırıldığında yine tekrar e devlet kapısı üzerinden ilgili robota ulaşmanız mümkün olacaktır.

Adaylar KPSS tercihlerini yaparken kendilerine en uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki  “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeli ve kendilerine uygun olup olmadığını belirlemesi son derece önem arz etmektedir. Tercihler belirlenmeden önce adaylar, sistemde kayıtlı olunan alan / program bilgisi ve mezun olunan alan / program tablolarını kontrol etmelilerdir.

KPSS 2020 Açıklandı

Öte yandan dün sabah ÖSYM tarafından yapılan bir açıklama ile bir son dakika haberi gelmişti. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre 2020-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür/ Eğitim Bilimleri/ Alan Bilgisi ve ÖABT) sonuçları açıklanmış ve saat sabah 08.15 itibari ile sonuçlar adayların erişimine açılmıştı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün ise, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden 2020 KPSS sonuçlarının açıklandığını öğrencilerle paylaşmıştı.

Diğer KPSS Oturumları Ne Zaman? 

KPSS önlisans, ortaöğretim ve KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı ne zaman gerçekleştirilecek?

KPSS Önlisans başvuruları 21 Ağustos - 2 Eylül 2020 tarihleri arasında alınmıştı. Sınav ise 25 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşecek.

KPSS ortaöğretim sınavı başvuruları 15-30 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Sınav ise 22 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşecek.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavının başvuru işlemleri henüz başlamadı. 6-16 Kasım 2020 tarihleri arasında başvurular alınacak. Sınav ise 27 Aralık 2020 tarihinde uygulanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.