KYK burs ve kredi başvuru tarihi açıklandı mı? Onbinlerce öğrencinin merak ettiği o soru...

KYK burs ve kredi başvuru tarihi açıklandı mı? Onbinlerce öğrencinin merak ettiği o soru...

KYK burs ve kredi başvuruları e-devlet kapısı üzerinden açıldı mı? KYK burs ve kredi başvuruları hangi tarihte yapılacak? En çok merak edilen ve aranılan haberi sizler için araştırdık.

Üniversitelerin yerleştirme sonuçları açıklanmasından sonra elektronik ortamlar da kayıt işlemini yapan onbinlerce üniversite öğrencisi üniversite döneminde ekonomik zorluk yaşamamak için devletin verdiği KYK burs ve kredi desteklerinden faydalanmak için araştırmalarını son güne bırakmadan hızla yapıyorlar.

KYK burs ve kredi başvurusu ve sonuçları Lisans, Ön Lisans ve Doktora öğrencilerin geçtiğimiz yıl Ekim’ayı içerisinde E-devlet üzerinden yapılmıştı ve sonuçları da oradan açıklanmıştı. Devlet bu konuda şuana kadar her hangi net bir açıklama yapmadı. KYK burs ve kredi başvuru alımları yine Ekim ayı içerisinde alınması planlanıyor.

ÖSYM üniversite sonuçlarını açıklamasından sonra üniversiteye yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, konaklama ihtiyaçlarını karşılamak ve bu krediden faydalanmak için araştırmalara başladılar.

KYK Kredi ve Burs Başvuruları Ne Zaman Alınacak?

KYK kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz yıl Ekim ayı içerisinde E-Devlet üzerinden alınmıştı. Bu yıl yine E-devlet kapısından başvurular yapılacak.

KYK burs ve kredi başvurularının sonuçları ise yine e-devlet portalı üzerinden açıklanacak.

Bu yıl hangi tarihler arasında alınacağı henüz açıklanmadı. KYK burs ve kredi başvuru tarihlerinin açıklanmasının ardından tarih ve detayları son dakika gelişmesi olarak  haberimizde sizlere duyuracağız.

KYK BURS VE Kredi Başvurusuna Kimler Bulunabilir? 

  • Ön lisans öğrencileri,

  • Lisans öğrencileri,

  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

  • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

  • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

  • Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.