KYK sonuçları açıklandı mı? KYK yurt kredi ve burs sonuçları E-devlet üzerinden nasıl sorgulanır?

KYK sonuçları açıklandı mı? KYK yurt kredi ve burs sonuçları E-devlet üzerinden nasıl sorgulanır?

GSB KYK yurt sonuçları e-devlet üzerinden ilan edildi. Yurt başvuruları sonrasında adaylar asil ve yedek olarak sıralandırıldı. Asil adaylar gerekli işlemleri tamamladıktan sonra kayıtlarını yapabilecekler yedek adaylar ise sıranın gelmesini bekleyecek. Peki, e-devlet KYK yurt sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

KYK burs ve kredi başvurusu ve sonuçları Lisans, Ön Lisans ve Doktora öğrencilerin geçtiğimiz yıl Ekim’ayı içerisinde E-devlet üzerinden yapılmıştı ve sonuçları da oradan açıklanmıştı. Devlet bu konuda şuana kadar her hangi net bir açıklama yapmadı. KYK burs ve kredi başvuru alımları yine Ekim ayı içerisinde açıklanması beklenirken, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Açıklama sonrası adaylar sonuç sorgulama işlemlerine başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yer alan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü üniversite öğrencilerinin merakla bekledi yurt sonuçlarını erişime açtı. Başvuruda bulunan adaylar e-devlet üzerinden sisteme giriş yaparak yurt sonuçları sorgulaması yapabilecekler.

SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ…

E-DEVLET KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA 2021

E-devlet içerisinden yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı hizmetleri arasında yurt başvuru sonucu sorgulama da eklendi. Adaylar bu hizmet üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.