Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! 9 Günlük ara tatilin başlayacağı tarih..

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! 9 Günlük ara tatilin başlayacağı tarih..

Okulların kapalı olduğu dönemde dört gözle açılmasını bekleyen öğrenciler Ekim ay’ı sonu itibariyle tatile ne zaman gireceklerini merak ediyor. Bu anlamda yapılan araştırmaların ana kaynağı ise öğrenci velilerinin kış aylarına girmeden önce son bir tatil yapma düşüncesi. Konuya ilişkin MEB Eğitim Takvimi haberimizde yer alıyor.

Pandemi sürecinde evden çıkamayan öğretmen ve eğitim camiasına MEB 9 günlük tatil açıklaması yaptı. Türkiye’de eğitim gören milyonlarca öğrenci hafta sonu da dahil olmak üzere Kasım ay’ı içerisinde dokuz günlük tatil yapacak. Eylül ay’ında başlamasının ardından tam zamanlı eğitim gören öğrenciler ile öğretmenler bu sayede dinlenme fırsatı bulacak. 

Salgın dönemi sonrası yoğun bir tempoda eğitim öğretim son hızıyla devam ediyor. Okulların kapatılmayacağının bu süreçte kesinleşmesi sonrası özel ve devlet okullarında eğitim soluksuz devam etti. Bu yoğun günlerin ardından Kasım ay’ında tatil yapmak isteyen aileler için havalar soğumadan belki de yılın son tatil yapma fırsatı doğdu. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ve öğrencilere okulların takvimini paylaştı. Uzmanların da tavsiyelerinden birisi olan bu tatil özellikle küçük yaştaki öğrenciler için bulunmaz bir nimet. 

Birinci Ara Tatil Yapılacak

2021 – 2022 Eğitim öğretim yılı 6 Eylül tarihinde başlamıştı. Burada birinci dönemin başlamasından sonra yaklaşık 2,5 aylık süreç sonunda MEB yayınladığı takvime göre öğrenci ve öğretmeler 15 -19 Kasım tarihleri arasında tatil yapacak. Buna hafta sonları da dahil edilince 9 gün gibi uzun bir tatil eğitim camiasını bekliyor. 

Sömestre Tatili

12 Kasım Cuma günü okulların kapanmasının ardından 15 Kasımda resmi olarak başlayacak tatil 22 Kasım tarihinde son bulacak. MEB 1. Ara tatili olarak yaptığı açıklama ile dinlenmek isteyenlere müjdeli haberi verdi. Ara tatil sonrası iki aylık eğitim öğretim süresi sonunda da öğrenciler sömestre tatiline girecek. 24 Ocak ile 4 Şubat 2022 tarihleri arasında uygulanacağı açıklanan sömestre tatili sonrası öğrencilerin ikinci ara tatili 11- 15 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Eğitim camiasının yıl sonu yaz tatili ise 17 Haziran Cuma günü başlayacak.

Okulların kapalı olduğu dönemde dört gözle açılmasını bekleyen öğrenciler Ekim ay’ı sonu itibariyle tatile ne zaman gireceklerini merak ediyor. Bu anlamda yapılan araştırmaların ana kaynağı ise öğrenci velilerinin kış aylarına girmeden önce son bir tatil yapma düşüncesi. Tatil bölgelerinde şimdiden bu tarihler için çalışmalar yapılırken bir çok otel rezervasyon almaya başladı. 
 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.