Öğrencilerin Merakla Beklediği Haber! KYK Burs Başvurusu Sonuçları Açıklandı Mı?

Öğrencilerin Merakla Beklediği Haber! KYK Burs Başvurusu Sonuçları Açıklandı Mı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından duyurulan bilgilere göre, burs başvuruları 10 Kasım tarihinde sonlanmıştı. Başvurular üzerinden bir aylık bir sürenin geçmesinin ardından, milyonlarca öğrenci KYK Burs başvurusu sonuçlandı mı?

KYK Burs başvuru sonuçları, e-Devlet üzerinden öğreniliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı sayfası üzerinden gerçekleştirmiş olan başvurularda öğrenciler, ekonomik, sosyal ve başarı durumuna yönelik bilgilerini duyurmuştu. Gerçekleştirilen değerlendirme sonrasında bazı öğrenciler KYK'dan karşılıksız burs alma hakkı elde ederken, bir çok öğrenci de öğrenim kredisi alma hakkı kazanıyor. Başvurular üzerinden bir aylık bir sürenin geçmesinden sonra milyonlarca öğrenci KYK Burs başvurusu sonuçlandı mı? Başvuru sonuçları nereden öğrenilir? Sorularına yanıt aramaya başladı.

KYK BURS BAŞVURULARI SONUÇLANDI MI? 

10 Aralık 2021 Cuma sabahından itibaren KYK burs sonuçları henüz duyurulmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu geçen haftalarda soysal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu duyuruda, "En adil şekilde yürütmek için çaba gösteriyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa bir süre içinde bu süreci tamamlayacağız" dedi. Bununla birlikte, KYK burs başvuruları geçen sene, 8 Kasım tarihinde sonlanmış, sonuçlar ise 7 Aralık tarihinde duyurulmuştu. Bu sene ise burs müracaatları 10 Kasım tarihinde sonlandı. Başvuruların üzerinden bir aylık bir süre içinde duyurulması beklenmektedir.

BAŞVURU SONUÇLARINA NASIL ULAŞILIR? 

Burs başvurusu yapan adaylar "https://www.Turkiye.Gov.Tr/kyk-ogrenim-katki-kredisi-ve-burs-sorgulama" adresine giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sayfası üzerinden burs neticelerini görüntüleyebilecekler.

KYK BURS TUTARI NE KADAR? 

KYK Burs ücretleri her yıl farklılık göstermektedir. 2021 yılında lisans öğrencilerine aylık 650 TL, yüksek lisans öğrencilerine ise 1300 TL ve doktora öğrencilerine ise 2000 TL burs ödemesi gerçekleştirildi. Fakat şu anda 2022 senesine ait zamlı KYK burs ücretleri henüz netlik kazanmadı.

Yeni burs ücretlerini de Ocak ya da Şubat aylarında duyurulması tahmin ediliyor. Sizde e-Devlet sitesine giriş yaparak veya KYK Burs başvuruları sorgulama ekranına giriş yaparak bursunuzun olumlu veya olumsuz sonuçlandığını görüntüleyebilir, öğrenebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.