ÖSYM 2. YKS Ek Yerleştirme 2021 sonuçlarını açıklandı mı? YKS ek yerleştirme sonuçlarını sorgula

ÖSYM 2. YKS Ek Yerleştirme 2021 sonuçlarını açıklandı mı? YKS ek yerleştirme sonuçlarını sorgula

Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS 2. Ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Uzun zamandır merakla beklenen yerleştirme sonucunda, öğrenciler yeni okullarına kayıt yaptıracak. 2021 Yüksek Öğretim Kurumları sınavı Haziran ayında yapılmıştı. Öğrencilerin yaptıkları tercihlere göre, yükseköğretim programları için, 2. Ek yerleştirme sonuçları belli oldu. Tarihler ve detaylar merak ediliyor.

Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS 2. Ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Uzun zamandır merakla beklenen yerleştirme sonucunda, öğrenciler yeni okullarına kayıt yaptıracak.  2021 Yüksek Öğretim Kurumları sınavı Haziran ayında yapılmıştı. Öğrencilerin yaptıkları tercihlere göre, yükseköğretim programları için, 2. Ek yerleştirme sonuçları belli oldu. Tarihler ve detaylar merak ediliyor.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM' nin adresine girerek bakabilir. https://sonuc.osym.gov.tr adresinden sonuçlar öğrenilebilecek. 22 Ekim 2021 saat 10:00 itibari ile sonuçlar yayınlandı. Yerleştirme sonuçları sadece web sitesinden bakılabilecek. Adayların adreslerine, herhangi sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Kayıtlar 26 Ekim- 01 Kasım 2021 Tarihinde Yapılacak

YKS 2. Ek yerleştirme sonucu doğrultusunda herhangi bir yüksek kuruma kayıt yaptırmaya hak kazanan kişiler, kayıt işlemlerini 26 Ekim ile 1 Kasım tarihlerinde yapmalıdır. Elektronik kayıtlar da 31 Ekim' e kadar yapılacak. Kayıt işlemleri için kişilerin kazandığı üniversiteye başvurularının yapılması gereklidir. Üniversiteler, gerekli başvuru ve duyuruları yapacaktır. Belirlenen tarihe mutlaka uyumalı ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak bulundurmak gerekir. Elektronik kayıt dışında resmi kayıtlar, iş günlerinde mesai saatleri içinde yapılacak. Herhangi bir yüksek kuruma yerleşen ve kayıt yaptırma hakkı kazanan öğrencilerin, bu tarihleri mutlaka kaçırılmaması ve resmi kayıt için, gerekli belgeleri bir an önce hazırlamaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.