ÖSYM ile KPSS Önlisans Sonuçları Açıklandı! KPSS Önlisans Sonuçları Nasıl Öğrenilir? İşte Detaylar...

ÖSYM ile KPSS Önlisans Sonuçları Açıklandı! KPSS Önlisans Sonuçları Nasıl Öğrenilir? İşte Detaylar...

Binlerce adayın sabırsızlıkla beklediği ve sosyal medyada gündem olan KPSS sonuçlarının açıklandığını ÖSYM Başkanı Halis Aygün duyurdu. Kaynak: Son Dakika..! ÖSYM ile KPSS Önlisans Sonuçları Açıklandı! KPSS Önlisans Sonuçları Nasıl Öğrenilir? İşte Detaylar...

Son dakika: Binlerce adayın sabırsızlıkla beklediği ve sosyal medyada gündem olan KPSS sonuçlarının açıklandığını ÖSYM Başkanı Halis Aygün duyurdu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün: "25 Ekim tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2020-KPSS Ön Lisans sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlarınızı http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirsiniz." ifadeleriyle KPSS sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

2020 KPSS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

http://sonuc.osym.gov.tr

KPSS ORTAÖĞRETİM/ÖN LİSANS NEDİR?

KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans, ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.

Sınava, ortaöğretim okullarından, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim / ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.

KPSS (Ortaöğretim / Önlisans) iki ayrı oturumda Lefkoşa ile birlikte yaklaşık 150 sınav merkezinde yapılmaktadır. Sınav, ortaöğretim düzeyinde girecek adaylar için sabah, önlisans düzeyinde girecek adaylar için de öğleden sonra başlatılmaktadır.

Önlisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin : 2016,2018,2020, 2022 gibi. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir.

KİMLER BU SINAVA GİREBİLİR?

KPSS Ortaöğretim

KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS'ye giremez.

KPSS Ön Lisans

Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS'ye girebilirler. Ön lisans mezunu olup şu an lisans okuyan öğrenciler (mezun olmamış),isterlerse ön lisans KPSS’ye, isterlerse de lisans KPSS’ye girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS'ye giremez. Lisans mezunu olan bir aday ön lisans/ortaöğretim sınavına giremez.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.