Son Dakika Karar Alındı! Okullar Kapanıyor Mu? Artış Gösteren Vaka Sayılarından Sonra Açıklamalar Ard Arda Geldi!

Son Dakika Karar Alındı! Okullar Kapanıyor Mu? Artış Gösteren Vaka Sayılarından Sonra Açıklamalar Ard Arda Geldi!

Geçtiğimiz akşam yapılan Bilim Kurulu toplantısında ele alınan konuların başında eğitim öğretim ile ilgili konular geldi. Son Dakika Karar Alındı! Okullar Kapanıyor Mu? Artış Gösteren Vaka Sayılarından Sonra Açıklamalar Ard Arda Geldi!

Geçen akşam yapılan bilim kurulu toplantısından sonra bakanlar tarafından bazı açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalardan sonra vatandaşın aklında olan tek soru okullar kapanıyor mu? Sorusu oldu. Artış gösteren vaka sayılarından sonra eğitimde online sisteme geçilecek mi? Konuyla alakalı detayları sizler için derledik.

Bildiğiniz gibi son günlerde Türkiye genelinde vaka sayılarında ciddi bir artış görülmeye başlandı. 30 bin civarında olan yeni vakalar kışın gelmesiyle beraber Türkiye’de yeni bir dalganın geleceği konusunda endişeler yaratmaktadır. Okulların açılmasıyla beraber kapalı ortamda geçirilen sürenin artmasıyla da vaka sayıları artış gösterdi. Geçen akşam da eğitimdeki son durumun konu edinildiği Bilim Kurulu toplantısında ortaya olan riskler tek tek sıralandı. Toplantıdan sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den arka arkaya açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda okulların olabildiğince açık tutulmaya çalışılsa da yapılan açıklamalarla yüz yüze eğitimin risk altında olduğu söylenildi.

Okullar Kapanıyor Mu? Online Sisteme Geçilecek Mi?

1208220.jpg

6 Ağustos tarihinden Milli Eğitim Bakanlığı görevine Mahmut Özer getirildi. Mahmut Özer geldiği günden itibaren bugüne gelinceye dek okulların Türkiye’de kapanacak en son yer olacağını söylemişti. Yaptığı yeni açıklamayla beraber mevcut duruma vurgu yapmakla beraber aynı zamanda koronavirüs ile birlikte en çok etkilenen sektörlerden bir tanesinin eğitim olduğunu ve bu nedenle de önümüzdeki süreçte okulların açık tutulmaya çalışılacağı söylendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer:

"Eğitimde 3. haftadayız, 6 Eylül'de eğitim-öğretim başladı. Kurulan mekanizma hakikaten çok sağlıklı bir şekilde işliyor. Kamuoyunda zaman zaman farklı iddialar ortaya atılıyor. Onlara burada değinmek isterim. İşte 'Başlangıçta 2 haftada 200'ün altında sınıf yüz yüze eğitime ara verirken, daha sonra bu sayılar arttı.' Bu sayıların artması okullarda Kovid-19 salgınıyla ilgili alınması gereken önlemlerin alınmamasından kaynaklanmıyor. Virüs okulu seçmiyor, virüs toplumun her yerinde, kafede, restoranda, sinemada, kültür sanat etkinliklerinde yani insanların bir araya geldiği her noktada virüsün yayılma imkanı var.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.