Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı

Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı

Türkiye’de devlet üniversitelerinin büyük bir bölümü, güz dönemi için eğitimin uzaktan yapılacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yakın bir zamanda ve en kısa sürede yüz yüze eğitime geçmek istediklerini açıkladı.

Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, milyonlarca üniversite öğrencisini oldukça yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Örgün eğitim ve öğretimin önemini vurgulayan Erdoğan, “Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ancak örgün eğitimin yerini tutmaz. Mümkün olan en kısa sürede yüz yüze eğitimi başlatmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Bakan Koca 2-3 Haftayı İşaret Etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından üniversitelerin açılması ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Bakan Fahrettin Koca şu açıklamaları yaptı;

“Önümüzdeki 2-3 haftanın değerlendirmek için önemli olduğunu düşünüyorum. Bilim Kurulu’nun da görüşü bu yönde oldu.”

Öte yandan İlk ve orta öğretimde kademeli yüz yüze eğitim tüm hızıyla sürüyor. Birçok okulda belirli sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime kademeli bir şekilde başlangıç yaptı. Mevcut süreçlerin sorunsuz şekilde ilerlemesi durumunda okullardaki gün ve ders sayısı artırılabileceği gibi ayrıca diğer sınıf öğrencilerinin de yüz yüze eğitime geçme durumu oluşacak.

İlk hafta derslerinde velilerin büyük bir çoğunluğunun, çocukların okula gitmesinden yana olduğunu müşahade ettik. İsteyen velilerin çocuklarını okullara göndermeme hakkı bulunuyordu. Bu durum için bir dilekçe doldurması gereken velinin bu hamlesinden sonra öğrenci de devamsız sayılmayacak derslerine uzaktan devam edecekti. Bu alternatifin olmasına karşın öğrencilerin büyük bir bölümünün okulda olduğunu görmek, öğrencilerin okulu ne kadar özlediğinin bir ispatı olsa gerek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.