Yüz Binlerce Öğrenciye Ücretsiz Tablet Dağıtılacak! Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir?

Yüz Binlerce Öğrenciye Ücretsiz Tablet Dağıtılacak! Tablet Başvurusu Nasıl Yapılır? Şartları Nelerdir?

Okullarda yüz yüze eğitimin başlaması sonrasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tüm öğrenciler için tablet müjdesini paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın ana mecrası EBA TV. Çocuklarımız televizyondan ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilirler. Kaçırırlarsa tekrarını izleyebilirler. Tablet dağıtımı ise bu haftadan itibaren başlıyor, peyder pey devam edecek." Dedi.

MEB Ücretsiz Tablet Başvuru Nasıl Yapılır, Şartları Neler?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 500 bin öğrenciye ücretsiz olarak tablet dağıtılacağını açıklamasının ardından konu ile ilgili detaylar araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapmış olduğu açıklama ile ücretsiz tablet konusuna değinmiş ve konu hakkında bilgiler vermişti.

Esenler Belediyesi'nden Örnek Proje: Tabletsiz Çocuk Kalmasın

Esenler Belediyesi, maddi durumu kötü olan öğrenciler için tablet kampanyası başlattı. Esenler Belediyesi on bin öğrenciye yardımda bulunacak. Esenler Belediyesi’nin bu kampanyasına katılmak için yapılacak başvurular esenler.bel.tr resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

İşte kampanyaya katılım için gerekli şartlar:

  • Esenler Kaymakamlığı tarafından onaylanmış, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün EBA platformuna giremediğini tespit ettiği öğrencilerden olmak
  • Sosyal Yardım Yönetmeliği şartlarına uymak.
  • İlkokul, ortaokul veya lise öğrencisi olmak.
  • Esenler'de ikâmet ediyor veya Esenler'de bir okulda okuyor olmak.
  • Esenler Belediyesi kurumsal web sitesi www.esenler.bel.tr veya 444 00 73 çağrı merkezi numaramızdan kayıt yaptırmak.
  • Dağıtımda öncelik sırası 8. ve 12. sınıf öğrencilerinde olacaktır.
  • Birden fazla öğrencinin olduğu tespit edilen ailelere sadece 1 adet tablet verilecektir.
  • Talebin fazla olması durumunda bir önceki eğitim yılının başarı durumu dikkate alınacaktır.•Esenler Belediyesi kurumsal web sitesi www.esenler.bel.tr veya 444 00 73 çağrı merkezi numaramızdan kayıt yaptırmak.
  • Dağıtımda öncelik sırası 8. ve 12. sınıf öğrencilerinde olacaktır.
  • Birden fazla öğrencinin olduğu tespit edilen ailelere sadece 1 adet tablet verilecektir.
  • Talebin fazla olması durumunda bir önceki eğitim yılının başarı durumu dikkate alınacaktır.

İstanbul Valiliği'ninden Okullarla İlgili Son Dakika Açıklaması Gelmişti

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında İstanbul’da yalnızca okul öncesi ve ilkokul 1. Sınıfların derslere başladığını hatırlatan Valilik, bu hafta ise liselerin hazırlık ve 12. Sınıfları ile birlikte ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokullarının 8. sınıfları ile okul öncesi ve ilkokulların tüm sınıflarında yüz yüze eğitim-öğretime başlanacağını duyurmuştu.

Liselerin Hazırlık Ve 12. Sınıf Öğrencileri

İstanbul’da 815 resmi 194 özel olmak üzere 1609 lisenin hazırlık ve 12. Sınıf öğrencisi olan toplam 176.734 genç, haftada 2 gün ve günde 8 saat olmak şartı ile haftada toplam 16 saat yüz yüze eğitim görmeye başladı.

Ortaokul Ve İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencileri

İstanbul’da 1.087 resmi, 574 özel olmak üzere toplam 1.661 ortaokulun 8. Sınıfındaki 209.750 öğrenci haftada 2 gün ve günde 6 saat olmak üzere toplam 12 saat eğitim görmeye başladı.

İmam-Hatip Ortaokullarının 8. Sınıfları 2 gün ve günde 7 saat olmak üzere haftada 14 saat eğitim görmeye başladı.

Anasınıfı ve İlkokul

İstanbul’daki 994 resmi, 518 özel olmak üzere toplam 1512 okulda 114.605 anasınıfı, 920.559 ilkokul olmak üzere 1.035.164 öğrenci bulunmaktadır. Okul öncesi (Anaokulları ve Anasınıfları) haftada 5 gün, günde 6 etkinlik saati olmak üzere haftada toplam 30 saat yüz yüze eğitim almaya başladılar.

1, 2, 3 ve 4. Sınıflarda okuyan ilkokul öğrencileri ise haftada 2 gün, günde 6 saat olmak üzere haftada 12 saat yüz yüze eğitim almaya başladılar.

Özel Eğitim

Yüz yüze eğitime başlayan 87 okulda 3.775 özel eğitim öğrencisi ise;

Okul öncesi özel eğitim okullarında: 5 gün, günde 6 etkinlik saati olmak üzere haftada 30 saat,

Bağımsız özel eğitim okullarındaki tüm kademe ve sınıflarda eğitim gören öğrenciler haftada 2 gün, günlük 6 olmak üzere haftada 12 saat,

Diğer okul türlerindeki özel eğitim sınıflarında 1,2,3,4 ve 8. Sınıflardaki öğrenciler haftada 2 gün, günlük 6 saat olmak üzere haftada toplam 12 saat, okul yönetiminin yaptığı planlamaya göre yüz yüze eğitim almaya başladı.

Yüz yüze eğitimde ders süreleri 30 dakika olarak belirlendi ve teneffüsler için ise 10’ar dakika olarak gerçekleştirildi.

Çocuğunu okula göndermeyi reddeden veliler ise yazılı onay verecek ve bu sebeple okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacaklar.

Bu süreç içerisinde okul kantinleri çalışmayacak ve kapalı olacaktır. Yüz yüze işlenmeyen dersler ise daha sonra uzaktan eğitim yolu ile işlenecektir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.