150 mi, 475 mi? Merkez kaç puan faiz artırımı yapacak?

150 mi, 475 mi? Merkez kaç puan faiz artırımı yapacak?

Yerli ve yabancı finansa kurumları 19 Kasım’da gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak kararı bekliyor.

Yerli ve yabancı finansa kurumları 19 Kasım’da gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak kararı bekliyor. Faiz artırımı beklentisi 150 ila 475 arasında değişiyor. Oldukça geniş bir marjda oluşan tahminlerden hangisinin gerçekleşeceğini yeni Merkez Banaksı Başkanı Naci Ağbal açıklayacak. Bu karar yeni ekonomi yönetiminin bundan sonraki atacağı adımlar için de referans olarak değerlendirecek.

Deutsche Bank, TCMB'nin 19 Kasım'daki toplantısında 475 baz puan artışla politika faizini %15'e çıkarmasını bekliyor. Politika faizinde 475 baz puan üzerindeki artışın piyasalara olumlu bir mesaj olacağını söyleyen Deutsche Bank 350 baz puan altında bir artışın ise hayal kırıklığı yaratabileceğine dikkat çekti. Faizde beklenen artışın gelmesi durumunda kurun zayıflayacağını belirten kurum Türk Lirası'nda ralli için alan olduğuna vurgu yaptı. Kurum Türk tahvillerinde de değer bulunduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.