17 Mart Uzman Altın Yorumu: Altın Düşer Mi Yükselir Mi? Son Durum Ne?

17 Mart Uzman Altın Yorumu: Altın Düşer Mi Yükselir Mi? Son Durum Ne?

Yatırımcıların en çok geri dönüş yaptığı yatırımlardan biri olan altın son zamanlarda düşüş trendi sebebiyle yatırımcılarını üzüyor. 2020 yılındaki yükselişinin ardından 2021’de bu kadar düşüş yaşaması akıllara altının kalıcı bir düşüş yaşayıp yaşamadığını getiriyor. İşte uzmanından altın yorumu: düşer mi yükselir mi?

Güne Yükselişle Uyandı

Gram altın fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatlerinde 418 TL seviyesindeydi. Gün içerisinde en düşük 418.36 TL seviyesini gören gram altın, güne 420 TL ile uyandı. Yükselişin ardından en yüksek 420.93 TL seviyesine tırmandı. Altın fiyatları sabah saat 10.00 civarında yüzde 0.22 oranında düşüşle 418.61 TL seviyesindeyken çeyrek altın fiyatı 691 TL, Cumhuriyet altını da 2 bin 841 TL’den işlem gördü.

Ons altın gün içerisinde en yüksek seviye olarak 1737 doları gördü. En düşük ise 1729 dolar seviyesinde hareket etti. Ons altın sabah saatlerinde yüzde 0.10 düşüş ile 1729 dolardan işlem gördü.

Merkez Bankası toplantısı Önemli Kırılmalara Neden Olabilir

18 Mart günü gerçekleştirilecek olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faiz toplantısı, altın fiyatlarında önemli kırılmalara neden olabilir. Önümüzdeki hafta küresel bazda fiyatları etkileyecek olan ABD Fed toplantısı da yine kırılmalarda etkili olabilir.

ABD’nin 10 yıllık faizlerindeki yükselişler Fed’in gündeminde olacak. ABD faizleri bu hafta yüzde 1.50 altına sarkmış olsa da mevcut durum sebebiyle yeniden yüzde 1.60 seviyelerine geldi. ABD ekonomisindeki büyümenin beklentilerin üzerinde olacağı faiz beklentisini destekliyor. Bunlara ek olarak enflasyonun yükselmesine dair beklentiler de yine faizleri yukarıda tutuyor.

Dolar kuru 3 hafta kadar kısa bir sürede 6.88 TL’den 7.77 TL’ye yükseldi. Ardından kısa bir geri çekilme yaşayan dolar cephesinde yükselişin iki sebebi var. Biri dolar borçlanma maliyetlerinin artması ve diğeri yükselen enflasyon. TCMB’nin bu konuda adım atıp atmayacağına yönelik endişeler de yine dolar beklentisinde büyük rol oynuyor.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.