2022 Yeni Zamlar Belli Oldu! Asgari Ücret, Kıdem Tazminatı, İşsizlik Maaşı...

2022 Yeni Zamlar Belli Oldu! Asgari Ücret, Kıdem Tazminatı, İşsizlik Maaşı...

2022 yılına sayılı zaman kala emeklilerden çalışanlara herkes ne kadar zam alacağını merak etmeye başladı. 2022 Ocak ayında asgari ücrete gelecek zam oranı ile beraber işsizlik maaşları taban ve tavan aylıkları, kıdem tazminat ödemeleri artacak.

2022 yılına sayılı zaman kala emeklilerden çalışanlara herkes ne kadar zam alacağını merak etmeye başladı. 2022 Ocak ayında asgari ücrete gelecek zam oranı ile beraber işsizlik maaşları taban ve tavan aylıkları, kıdem tazminat ödemeleri artacak.

Vatandaşlar 2022 ocak ayında maaşlarına gelecek zamlar ile artan enflasyon oranlarını araştırmaya başladılar. Asgari ücret maaşlarına gelecek zam oranlarından işsizlik maaş zamlarına, emeklilikte yaşa takılanlardan sosyal yardım ödemelerine kadar birçok konu görüşülüyor. Hükümet kanadından gelen son dakika gelişmeleri merak ediliyor.

İşsizlik Maaşlarına Ek Zamlar…

Geçtiğimiz yıllarda asgari ücret maaş zamları, bir önceki yılın enflasyon oranlarının 5 ila 6 puan üzerinde artış ile belirleniyordu. Bu yıl TÜİK tarafından açıklanan verilerek bakılacak olduğu zaman tahminler gelmeye başladı. Maaşlara gelecek net zam oranları kasım ve aralık ayına ait enflasyon oranlarının açıklanması ile netlik kazanacak.

Ön görülen maaş zamları % 25 ila 30 arasında değişiklik gösteriyor. Yapılması ön görülen zamlar gerçek olursa maaşlar ortalama 3,532 TL civarında olacak. Brüt maaş ödemeleri 4471 TL’ye kadar artacak.

Eğer beklenen rakamlar hayata geçerse en düşük işsizlik maaşları 1789 TL olurken en yüksek 3577 TL olacak.

Emekli ve EYT Görüşmeleri…

2021 yılının son haftalarındayken hükümet kanadından emekliler için çalışmalar devam ediyor. Maaş zamlarının yanı sıra emeklilikte yaşa takılanlar için çalışmalar başladı. Emekliler için son 4 ayda meydana gelen enflasyon oranlarına göre %6,72 ve beklentilere paralel olarak %9,17 oran gözleniyor. Eğer bu oran olursa memur ve emekliler için %11,17 oranında maaş zammı uygulanacak.

Fakat emeklilerin taban maaşlarının 1,500 TL seviyesinden 2 bin TL seviyesine çekilmesi, düşük maaş alanlar için seyyanen zam uygulamaları ön görülüyor.

EYT İçin Son Durum…

Hükmet kanadından EYT bekleyen vatandaşlar için çalışmalar devam ediyor. 9 Eylül 1999 tarihinden daha önce sigortalı olanlar yıl ve prim şartını tamamladıkları halde emekli olamadılarsa yaş şartlarına bakılmadan emekli olabilecekler. Çalışmalar devam ediyor. Ortaya çıkması beklenen formüllerden bir tanesinin seçilerek uygulamaya geçmesi ön görülüyor.

Sosyal Yardım Ödemeleri…

Koronavirüs salgın süreçleri başta yer almak üzere milyonlarca vatandaşın imdadına yetişmeye devam eden sosyal yardım ödemeleri artacak. Kapasitelerin daha geniş hale gelmesi gündemde. Yaşlılardan engellilere, eşlerini kaybedenlerden sosyal güvencesi olmayanlara kadar milyonlarca yardım yapılacak.

Çiftçi Maliyetleri Düşürülecek…

Üreticilerin maliyetlerinin düşmesi için gerekli tedbirler alınacak. En çok da gübre, tohum ve mazot gibi girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesinde teşvik ve desteklerin neler olacağı devreye sokulacak.

İçerik Üreticisi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum