Altın fiyatları rekor kırdı! 21 Ekim gram altın fiyatı

Altın fiyatları rekor kırdı! 21 Ekim gram altın fiyatı

Altın fiyatları yatırımcıların sıklıkla takip ettiği yatırım araçları arasında yer alıyor. Altın fiyatları bugün ( 21 Ekim ) ne kadar oldu sorusu, Merkez Bankası'nın faiz kararıyla birlikte en çok aratılanlar arasında bulunuyor. Merkez Bankası'nın verilerine göre gram altın 540 TL, çeyrek altın 882 TL ve Cumhuriyet altını 3585 TL'den işlem görüyor.

Altın fiyatları Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında tekrardan yükselişe geçti. Bugün ( 21 Ekim ) 14:00'da açıklanan sürpriz faiz indirimi kararıyla birlikte altın fiyatları kısa sürede yükseldi.

Dün ( 20 Ekim ) yaklaşık 1 TL'lik düşüşle 528 TL'den günü kapatan gram altın bugün ki faiz kararıyla birlikte rekor seviyeye ulaştı. Faiz kararı öncesinde 532 TL'den işlem gören gram altının fiyatı tüm zamanların rekorunu kırarak 543 TL'ye kadar yükseliş gösterdi. 

Yatırımcıların yakından takip ettiği yatırım araçlarından olan Çeyrek altında yükselişini sürdürdü. Önceki günü yaklaşık 860 TL'den kapatan çeyrek altın fiyatı faiz kararıyla birlikte 895 TL'ye kadar hızlıca yükseldi.

Önceki günü ( 20 Ekim ) 3,468 TL ile kapatan Cumhuriyet altını Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasından sonra 3,638 TL'ye kadar yükseliş gösterdi.

Geçtiğimiz ay yapılan Merkez Bankası toplantısı sonrasında faiz indirimiyle birlikte altın fiyatlarındaki durağanlık son buldu ve yükseliş dönemi başladı. 6 hafta boyunca yükselişle kapatan altın fiyatları sadece Türkiye'de değil ONS bazında da yükselişini sürdürüyor. Geçtiğimiz ay 1.700 dolar seviyelerine kadar düşen ONS altının fiyatı21 Ekim itibariyle 1.790 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Merkez Bankası'nın faiz kararları sonrasında Mayıs ayından bu yana gram altında en yüksek seviye olan 530 TL eşiği aşıldı ve yükseliş devam etti. Eylül ayında açıklanan faiz kararı öncesinde 470 TL düzeyinde bulunan gram altının faiz kararıyla birlikte geçtiğimiz hafta 530 TL seviyesine kadar yükseldiği görüldü.

Faiz kararıyla birlikte altın fiyatlarında meydana gelen yükseliş aynı zamanda günlük bazda Mart ayından bu yana gerçekleşen en yüksek artış oldu. Gram altın fiyatı yaklaşık 11 - 12 TL yükselirken günlük olarak %2'nin üzerinde değer kazandığı görülüyor. Türkiye'de bulunan yatırımcıların yakından takip ettiği gram altın, Çeyrek altın ve Cumhuriyet altını haftalardır alıcılı bir şekilde piyasada yeşil yakmaya devam ediyor.

21 Ekim 2021 itibariyle altın altının alış ve satış fiyatları;

 

21-ekim-2021-altin-fiyatlari-001.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.