3600 Ek Gösterge Hazırlandı! Memur Maaşları %20 Zamlanacak! TBMM’den Haber Bekleniyor…

3600 Ek Gösterge Hazırlandı! Memur Maaşları %20 Zamlanacak! TBMM’den Haber Bekleniyor…

Milyonlarca memur, memur emeklisi ve emekli ikramiyelerinin hesaplanma aracı 3600 ek göstergesine dair çalışmaları yakından takip ediliyor. Din görevlileri, hemşire, öğretmen ve polisleri kapsayacak 3600 ek göstergesinin çıkması için talepler devam ediyor… 3600 ek göstergesini çıkmasını bekleyenlerin gözü de kulağı da Türkiye Büyük Millet Meclisinde…

Uzun zamandır gündemi meşgul eden 3600 ek göstergesine dair somut adımların atılması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın açıklamalarından sonra din görevlileri, hemşire, öğretmen ve polislerin gözü kulağı TBMM’ye döndü. Gündemi meşgul eden bu sorunun çözümü için memurlar iyi haber bekliyor.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR, NE İŞE YARAR?

Ek göstergenin yüksek olması demek memurların emekli maaşı ve ikramiyelerinin de yüksek olması anlamına geliyor. Bu sebeple memurları çok yakından ilgilendiren bu haber için Hazine ve Maliye Bakanlığı dahil olmak üzere meclis uzun süredir çalışmalar yürütüyor.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI LÜTFİ ELVAN’DAN EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

“Bakanlıktaki arkadaşlarımız ile Çalışma Bakanlığı’nın 3600 ek gösterge konusundaki çalışmaları devam ediyor. Bunun belirli bir yükü söz konusu. Sağlıklı bir şekilde analiz etme yönünde çaba sarf ediyorlar” açıklaması yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bunun çok ciddi yükümlülükleri olduğunun altını çizdi.

BİR AÇIKLAMA DA FAHRETTİN KOCA’DAN!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 3600 ek gösterge için açıklamada bulundu. Koca, “Bu anlamda daha etkin bir şekilde performansı devreye sokmak anlamında da bir düzenleme yaptık. Bununla ilgili 3600 ek göstergeyle ilgili sadece sağlık çalışanları değil, diğer benzer çalışanlarla ilgili bir düzenleme var. Onunla ilgili bir çalışmanın olduğunu zaten biliyoruz. Şu dönemde üzerinde daha çok durduğumuz bu performansın şu dönemde sağlıklı bir şekilde devreye girmesini hızla kolaylaştırmak şeklinde olacak” açıklamasında bulundu.

3600 EK GÖSTERGE AYLIKLARI VE İKRAMİYELERİ NASIL ETKİLEYECEK?

Ek göstergenin yüksek olması demek memur maaşlarının ve ikramiyelerinin artış sağlaması demek. Bu sebeple ek göstergeye göre unvan ve rütbeye göre maaşlar ciddi anlamda etkilenecek. Görev başındaki memurların maaşlarına ve ikramiyelerine ek katkıda bulunacak olan 3600 Ek Gösterge aynı zamanda bu mesleklerden emekli olmuş memurları da etkiliyor. İlgili bakanlıklar tarafından ek gösterge bitirilir ve meclis onayından geçerse ortalama %20’lik bir maaş artışı beklenmekte.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum