4D taşeron işçilerin beklediği haber geldi! Taşeron işçilere maaş sürprizi! 4. tediye ödemeleri tarihi belli oldu!

4D taşeron işçilerin beklediği haber geldi! Taşeron işçilere maaş sürprizi! 4. tediye ödemeleri tarihi belli oldu!

Kamu ve taşeron işçilerin büyük bir heyecanla beklemiş olduğu 4. tediye ödemeleri için heyecan dorukta. Bu süreçte taşeron işçilerin beklediği karar açıklandı. Taşeron işçilere tediye ödemeleri ne zaman yapılacak?

2020 yılı sonuna gelirken taşeron işçilerin büyük bir heyecanla beklediği ödemeler için yetkililerden beklenen açıklama geldi. Hem kamu hem de taşeron işçiler büyük bir heyecanla uzun zamanlardır tediye ödemeleri için yapılacak bir açıklamayı bekliyorlar. Bunun üzerine uzun zamandır beklenen soruların yanıtları Resmi Gazete'de yapılan açıklamaların ardından yanıtlandı. Taşeron ve kamu işçileri için beklenen ödemeler ne zaman yapılacak? Taşeron işçilerin maaşlarına za gelecek mi? 4. tediye ödemelerine zam gelecek mi?

Uzun zamandır taşeron işçiler için tediye ödemeleri altında ödemeler yapılıyor. Merakla beklenen süreç Resmi Gazete'de yayınlanan karar sonrasında belirginlik kazanmış oldu. Kamu ve taşeron işçiler için yıl sonuna doğru tediye ödemelerinin 4. kez yapılacağı belirtilmişti. Yılda 4 eşit taksitlerle yapılan tediye ödemeleri, işçiler için kurtarıcı olarak ifade ediliyor.

Yeni belirlenen karar sonrasında, belirlenen tarihlerde 4. tediye ödemelerinin hesaplara yatırılmasına karar verildi. İşçi statüsünde bulunan ve belirlenmiş olan toplam 900 binden fazla çalışan bulunuyor. Binlerce kişi tediye ödemeleri için yetkililerden bir tarih bekliyorlar.

4. Tediye Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Taşeron işçiler için toplam 52 günlük bir tediye ödeme ikramiyeleri bulunuyor. Ancak bu ödemeler yılda bir sefere mahsus toplu olarak yapılmıyor. 4 eşit taksitle 13 gün üzerinden yapılıyor. Bu miktarın hesaplanması için işçilerin almış oldukları maaşlarda önemli. Her işçi kendi maaşının üzerinden değerlendiriliyor.

Ücret üzerinden SGK gelir ve damga vergisi de yapılıyor. Örnek bir hesaplama yapılırsa asgari ücret üzerinden çalışan bir kişinin 52 günlük hesaplaması için toplam 3 bin 646 liralık ödeme yapılıyor. Maaşın atması ile birlikte belirlenen ikramiye tutarı da artış gösteriyor.

Kamu ve taşeron işçilere yılık olarak 52 gün üzerinde verilen bu ikramiyeler 6772 sayılı kanun ile koruma altına alınmıştır. Bu haklar tüm çalışanlar için koruma altına alınmıştır. Bu kişilere her yıl belirli aralıklarla birlikte ödemeler yapılmaktadır.

4. Tediye Ödemelerini Kimler Alabilir?

Taşeron ve kamu işçilerinin belirli durumlara göre almış olduğu tediye ödemeleri için taksitlendirme yapılmaktadır. Bunun için tediye ödemesi alacak olan kişiler;

  • Sermayesinin büyük bir kısmının devlete ait olan kurumlarda çalışanlar,
  • Özel bütçeli idarelerde çalışanlar,
  • Genel ve katma bütçeli kurumlar,
  • Kamu iktisadi teşekkülleri,
  • Belediye ve özel idareler kapsamında 'hizmet akdi' bünyesinde çalışanlar olarak belirlenmişlerdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.