7 Milyondan fazla çalışanı ilgilendiriyor..! Asgari ücrete 536 TL zam..! Ek ödeme ve AGİ'ler ile 2021 Ocak zamları ne kadar olacak?

7 Milyondan fazla çalışanı ilgilendiriyor..! Asgari ücrete 536 TL zam..! Ek ödeme ve AGİ'ler ile 2021 Ocak zamları ne kadar olacak?

Asgari ücretliler 2021 yılında maaşlarına gelecek zam oranlarını merak ettikleri kadar AGİ'lerine gelecek olan zammı da merak etmeye başladılar. Bu konuda bir açıklama yapıldı mı? AGİ müdahalesi nasıl yapılacak?

Türkiye'de asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca çalışan bulunuyor. Bu süreçte her yıl yapılan asgari ücret zammının yanı sıra AGİ oranları üzerinde gerçekleşen zamlarda oldukça büyük önem arz ediyor. Her yıl belirli oranlarda değişen AGİ fiyatları aynı zamanda çalışanların bekar, evli, çocuklu ve çocuksuz olmalarına göre de değişiklik gösteriyor. >Yılın sonuna gelmişken yeni yılda AGİ fiyatları ne kadar? AGİ fiyatlarına ne kadar zam gelecek? Asgari ücretlilerin alacakları rakam ne olacak? Sorularının yanıtları cevap bulmaya çalışıyor. Çalışan kişileri yakından ilgilendiren AGİ kişinin medeni haline göre değişiklik gösteriyor. Asgari ücret alan vatandaşın eline net olarak 2 bin 324 liranın geçeceğinin duyurulmasının ardından AGİ fiyatlarının ne kadar olacağı merak konusu olmuştu.

Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak?

Son zamanlarda asgari ücret zammı konusunda beklentilerin artması nedeniyle çok fazla bilgi kirliliği bulunuyor. Bu durumda nefesler tutulmuş ve zam oranının açıklanması bekleniyor. 2021 yılı için geçerli olacak zammın Aralık ayında yapılacak toplantı sonrasında duyurulması bekleniyor. 2021 için brüt asgari ücretin 3.400 TL civarında olacağını öngörüyoruz. Net asgari ücretin ise 2.750 lira ile 2.860 lira olması düşünülüyor. Bu oranda artış gelirse eğer, Asgari ücrete en yüksek 536 TL zam yapılmış olacak.

Geçen yıl asgari ücretlilere ne kadar zam geliyor?

Henüz bazı tahminler ve beklentiler olmasına rağmen asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı bilinmiyor. Bu konuda yetkililerden gelen bazı açıklamalar bulunuyor. Damga ve gelir vergilerinin artırılması ve böylece asgari ücret üzerine eklemelerin yapılması gündeme geldi. Vergi ödemeleri konusunda da son karar yine Aralık ayında yapılacak toplantı sonrasında gündeme getirilecek.

2020 yılında asgari ücret miktarı brüt olarak 2943 lira olurken, net olarak ödenen miktar 2324 lira olarak açıklanmıştı. 2020 yılında nasıl bir zam kararının alınacağı merak konusu oldu. Asgari ücretli çalışan milyonları yakından ilgilendiren bir diğer konu da AGİ olurken, AGİ ödeneklerine de zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Tüm gözler Aralık ayında yapılacak toplantıya çevrildi.

Vatandaşa ödenen AGİ ne kadar?

2020 yılının asgari ücret zammının ve net ödenecek tutarın açıklanmasının hemen ardından aynı zamanda AGİ tutarları da açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıl asgari ücret için son derece güzel sayılabilecek bir zam yapılmıştı. Bunun üzerine yüzde 15 oranında bir zammın yapılması bu yıl ümitlerin yükselmesine neden oldu. Henüz 2021 yılında asgari ücrete gelecek olan zam konusunda bir açıklama yapılmadı. Aralık ayında asgari ücret komisyonu tarafından gerçekleştirilecek olan toplantı sonrasında net rakamların belirlenmesi bekleniyor. Zam oranlarının açıklanmasının hemen ardından yeni AGİ ücretleri de açıklanmış olacak.

2020 yılında ne kadar AGİ ödeniyor?

  • Bekar ve asgari ücretli çalışanlar bu süreçte 220 lira ödeme alıyorlar.
  • Evli ve çalışmayan eşi olanlar için bu rakam 264 lira olarak açıklanıyor.
  • Evli, eşi çalışmayan ve bir çocuklu kişiler için bu ücret 297 lira oldu.
  • Evli, eşi çalışmayan ve iki çocuklu olan kişiler 330 lira ödeme alıyorlar.
  • Evli, eşi çalışmayan ve 3 çocuklu olan vatandaşlar ise 375 lira ödeme alıyorlar.
  • Evli ve eşi çalışan kişiler 220 lira AGİ ödemesi alıyorlar.
  • Evli, eşi çalışan ve 1 çocuklu kişiler için AGİ ücreti 253 lira oldu.
  • Evli, eşi çalışan ve 2 çocuklu kişiler 286 lira ödeme alıyorlar.
  • Evli, eşi çalışan ve 3 çocuklu kişiler için ücret 330 lira olarak açıklandı.

Çalışana AGİ Müdehalesi Nasıl Yapılıyor?

Asgari ücretlinin bordrosunda bulunan ilk 8 aylık rakam göz önünde bulundurulduğu zaman bu süreçte gelir vergisi yüzde 15 oranı üzerinden hesaplanıyor. Bu ay ise yapılan değerlendirmeler sonrasında oranın yüzde 20 üzerinden hesaplanmasına karar verildi. Asgari ücretli olarak çalışan bir kişinin vergi hesaplaması sırasında vergi artışının yaşanması halinde AGİ'nin daha yüksek ödenmesine karar verildi. AGİ üzerinde yapılacak olan bir artış aynı zamanda işveren içinde büyük bir yük olarak değerlendirilmeyecek. Bu süreçte iş verenin çalışan için ödemiş olduğu asgari geçim indirimi masraf kalemi olarak değerlendirileceği için kendi vergi dilimi içerisinden düşürülebileceği belirtildi.

Asgari Ücret Zammı Belli Oldu Mu?

Henüz asgari ücret tespit komisyonunun toplanmamış olması çeşitli soru işaretlerini oluşturmaya devam ediyor. Bu süreçte yılın sonuna yaklaşırken 2021 yılında asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca vatandaşın maaşlarına ne kadar zam yapılacağı tartışılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama sonrasında enflasyon tahminleri paylaşıldı. Bu oranlar oldukça dikkat çekmişti. Yıl sonuna doğru oranlara bakıldığı zaman TÜFE oranlarının yine yükselmeye devam ettiği belirlendi. Bu sebeple asgari ücretli olarak çalışan ve geçimini sağlamaya çalışan milyonlarca vatandaşın gözü kulağı gelecek olan zam haberinde. TÜFE oranlarının yükselmeye devam etmesi asgari ücrete yapılacak olan zam oranlarının da yükselmesi anlamına geliyor. Bu konuda henüz asgari ücret tespit komisyonundan net bir açıklama gelmedi ancak bazı tahminler gündeme gelmeye başladı. Asgari ücrete gelecek olan zam bu süreçte AGİ miktarlarına da yansıyacak ve artacak.

Her yıl Aralık ayının son haftası asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan toplantı ve görüşmeler sonrasında zam oranları belli oluyor. 2021 yılına az bir zaman kalmışken milyonlarca kişi zam oranlarının belli olup olmadığını araştırıyorlar. Henüz komisyon toplanmadı ve bu yüzden rakamlar belli olmadı. Zam oranlarının önümüzdeli ay kesinleşmesi ve 2021 yılının ilk haftasında da ödenmesi bekleniyor.

397 Lira Ek Ödeme Geliyor mu?

Asgari ücretli çalışanlar için zam oranlarının yanı sıra ek ödeme görüşmelerinin de devam ettiği belirlendi. Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda milyonlarca kişiyi heyecanlandıracak bazı açıklamalara da yer verdiler. Bu süreçte vatandaşlara her ay ödenen ek ödeme tutarlarında da bazı artışların yaşanabileceği ve bu artış sonrasında 397 lira ek ödeme zammının gelebileceği belirtildi. Bu rakamın detaylarında 375 lira gelir vergidi ve 22 liralık damga vergisi bulunuyor.

2020 Yılında Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapıldı?

2020 yılında asgari ücrete yapılan zam oranı oldukça ilgi görmüştü. Yıllık bazda maaşlara yüzde 15.03 oranında bir zam yapıldı. Bununla birlikte brüt maaş oranları 2 bin 943 lira olarak açıklanırken vatandaşın eline kesintiler sonrasında geçen miktar ise 2 bin 324 lira oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.