ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle kapadı

ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle kapadı

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısına ilişkin olumlu gelişmelere rağmen, vaka sayılarındaki artış ve ABD Hazine Bakanlığı ile ABD Merkez Bankası (Fed) arasındaki fon geriliminin etkisiyle Wall Street endeksleri haftanın son gününü ekside tamamladı.  Kapanışta Dow Jones end.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısına ilişkin olumlu gelişmelere rağmen, vaka sayılarındaki artış ve ABD Hazine Bakanlığı ile ABD Merkez Bankası (Fed) arasındaki fon geriliminin etkisiyle Wall Street endeksleri haftanın son gününü ekside tamamladı. 

Kapanışta Dow Jones endeksi, 200 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,75 düşüşle 29.263,28 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,69 kayıpla 3.556,99 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,42 azalışla 11.854,97 puana indi.

ABD'de Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 12 milyona ulaşırken, vaka sayılarındaki hızlı artışla bazı eyaletlerin tedbirleri yeniden uygulamaya koyuldu. New York'ta okullar yeniden kapatılırken, ABD'nin en kalabalık eyaleti Kaliforniya'da salgını yavaşlatabilmek için yaklaşık 1 ay boyunca gece sokağa çıkma yasağı uygulanması kararlaştırıldı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Fed'den Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi. Fed'in acil kredi programlarından 4'ü için 90 günlük uzatma talep eden Mnuchin, 5 programın ise daha önce belirlenen şekilde 31 Aralık'ta sona ermesini istedi. 

Öte yandan, Kovid-19 aşısına yönelik gelişmelerde umut verici haberler gelmeye devam etti. Amerikan ilaç şirketi Pfizer, ABD'de Kovid-19 aşısının acil kullanıma izin verilmesini istedi. Acil kullanım için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvuruda bulunan Pfizer ve BioNTech, Avrupa'da da halihazırda kurumlara müracaat etmeye başladı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.