ABD borsaları vaka sayısındaki hızlı artışla günü ekside kapadı

ABD borsaları vaka sayısındaki hızlı artışla günü ekside kapadı

New York borsası günü düşüşle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi 100 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,56 düşüşle 29.783,35 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,43 kayıpla 3.611,35 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,21 azalışla 11.899,34 puana indi. Endekslerdeki .

New York borsası günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi 100 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,56 düşüşle 29.783,35 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,43 kayıpla 3.611,35 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,21 azalışla 11.899,34 puana indi.

Endekslerdeki negatif seyirde, yeni tip korona virüs (Kovid-19) vaka sayıları ile beklentileri karşılayamayan makroekonomik veriler etkili oldu.

ABD'de Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 11 milyona ulaşırken, vaka sayılarındaki hızlı artış önlemlerin yeniden sıkılaştırılmasını ve ekonomideki toparlanmaya ilişkin endişeleri beraberinde getirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bugün yaptığı açıklamada, Kovid-19 vakalarındaki artışın ekonomik toparlanma için endişe kaynağı olduğunu belirterek, ekonominin mali ve parasal desteğe ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Makroekonomik tarafta ise ABD'de bugün açıklanan verilere göre, perakende satışlar ekimde aylık yüzde 0,3 artarak piyasa beklentilerinin gerisinde kaldı. Analistler, tüketici harcamalarının artan Kovid-19 vakaları ve devlet desteğinin yetersizliği nedeniyle kısıtlandığını belirtti.

AMAZON'UN AÇIKLAMASI CVS HİSSELERİNE DARBE OLDU

Öte yandan, ABD'li e-Ticaret devi Amazon, ABD'de reçeteli ilaçların satın alınabileceği çevrimiçi eczane hizmeti sunmaya başladığını açıkladı.

Açıklamanın ardından ABD'li eczane zincirlerinin hisselerinde kayıplar görüldü. Ülkenin en büyük eczane zinciri olan CVS'nin hisseleri yüzde 8'in üzerinde düşüş gösterirken, Walgreens'in hisseleri de yüzde 9'un üzerinde değer kaybetti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.