Aile bakanlığı müjdeyi verdi..! Çocuklu her aileye 1248 TL ödeme! Sosyal yardım desteği başvuru şartları nedir?

Aile bakanlığı müjdeyi verdi..! Çocuklu her aileye 1248 TL ödeme! Sosyal yardım desteği başvuru şartları nedir?

Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların ardından çocuklu ailelerin sosyal ve psikolojik açıdan da desteklenmesi için çalışmaların devam ettiği açıklandı. Aile ve Çalışma Bakanlığı çocuklu aileler için yeni bir ödeme müjdesi verdi. Sosyal ekonomik destek ödemeleri çocuklu ve gelir seviyesi düşük her aileye verilecek. İşte başvuru şartları!

Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların ardından çocuklu ailelerin sosyal ve psikolojik açıdan da desteklenmesi için çalışmaların devam ettiği açıklandı. Aileler için Psiko destek ve sosyal destek yanı sıra ekonomik açıdan da çeşitli destekler veriliyor. Gelir seviyesine bakılarak verilen bu yardımlar özellikle çocuklu ailelerin daha fazla desteklenmesini amaçlıyor.

Gelir seviyesi normalin altında olan, maddi desteğe ihtiyaç duyan ailelerin çocuklarının bu süreçte eşit şartlar altında eğitim görmelerine yardımcı olmak ve ihtiyaçlarını karşılamaları adına bakanlık tarafından aylık 1248 lira destek ödemesi yapılıyor. Bu yardımlar devam ederken, 1248 liralık destek ödemesinin 2016 yılından bu yana verildiği açıklandı. Türk ailelerinin desteklendiği gibi, gelir seviyesi düşük olan göçmen ailelerin de desteklenmesi için yardımların verildiği açıklandı. Peki çocuklu ailelere verilen bu yardım nasıl alınır?

Sosyal ekonomik destek paketi adı altında yapılan ödemelerde her çocuk için okul öncesi olan eğitimlerin düzenli olarak gerçekleştirilmesi için aylık 693 liralık ödemeler yapılıyor. Çocukların eğitim seviyesine göre bu rakam artırılıyor. Çocukların sağlıklı bir eğitim süreci geçirmeleri, ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan ödemelerde okula öncesi eğitimde 693 lira ödeme, ilköğretim öğrencilerine 1040 lira ödeme ve ortaöğretim öğrencileri içinde 1248 liralık bir ödeme yapılmaktadır.

Aile ve Çalışma Bakanlığı Tarafından Ödenen SED Ödemeleri Ne Anlama Geliyor?

Gelir durumu konusunda sorunlar yaşayan ailelerin çocuklarının eğitim sürecinden mahrum kalmamaları için Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından maddi ve sosyal açıdan desteklenmelerini öngören paketin ismi SED destekleri olarak belirlenmiştir.

SED Okul Destek Ödemeleri Belli Oldu!

SED destek ödemeleri kapsamında çocuklu ailelere ödenen rakamlar belli oldu.

  • Okul öncesi eğitim için 456 lira,
  • İlköğretim öğrencilerine 684 lira,
  • Ortaöğretim öğrencilerine 730 lira,
  • Yükseköğretim öğrencilerine 821 lira,
  • Bakımdan ayrılmış olan gençler için ise 365 liralık bir ödeme planı hazırlanmıştır.
  • SED Başvuru Şartları Neler?

SED başvurusunda bulunmak için gerekli şartların taşındığına dair olan belgelerin ve evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Bunun için;

  • Kimlik belgesi,
  • Öğrenciliğe dair belge,
  • Sağlık raporu,
  • İş ve meslek kurslarına katılım gösterdiğine dair belge,
  • Kuruluşlara göre değişebilen bazı evrakların eksiksiz tamamlanması gerekmektedir.

SED Ödemelerine Kimler Başvurabilir?

  • Sosyal Ekonomik Destek ödemeleri için özellikle korunmaya muhtaç çocuklar için başvuru yapılması gerekir.
  • Hayati riski olan ve ameliyata girecek çocukların da desteklenmesi için kullanılabilir.
  • Bakım desteğinin yanı sıra fiziksel ve psikolojik olarak engeli bulunan çocuklar için de uygundur.
  • Gelir durumlarında düşük olan aile ve çocukların eğitim konusunda desteklenmeye ihtiyaçlarının olması halinde de başvuru gerçekleştirilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.