Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı 20.000 TL sosyal yardım Veriyor..!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı 20.000 TL sosyal yardım Veriyor..!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son zamanlarda birçok yardım ile gündeme geliyor. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara Bakanlık ciddi yardımlar sunuyor. Devlet tarafından yapılmakta olan sosyal yardımlar ile maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar nefes alma imkanını yakalıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son zamanlarda birçok yardım ile gündeme geliyor. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara Bakanlık ciddi yardımlar sunuyor. Devlet tarafından yapılmakta olan sosyal yardımlar ile maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar nefes alma imkanını yakalıyor. Bakanlık tarafından yapılan araştırmalar ve vatandaşların başvurusu ile birlikte vatandaşlar yardım alma imkanını yakalıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı 20.000 TL’ye kadar sosyal yardım veriyor. Peki bu yardım kimlere sağlanıyor? Başvuru nasıl yapılıyor?

Gıda Yardımı

Bakanlık ihtiyacı bulunmakta olan vatandaşlara gıda yardımı bağlamaktadır. Gıda yardımını alabilmesi için başvuru yapan vatandaşın ilk olarak 18 yaşından büyük olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra aile içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3’ünden az olması şartı da aranmaktadır.

 

Barınma Yardımı

Bakanlık barınma ihtiyacı noktasında ciddi sıkıntılar yaşamakta olan vatandaşlara da yardım sağlamaktadır. Başvurur alınması ile birlikte Bakanlık personeli tarafından inceleme başlatılmaktadır. Başvuru sahibinin 18 yaşından büyük olması ve bunun yanı sıra aile içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3’ünden az olması şartı da aranmaktadır. Barınma yardımında özel olarak ayrıca engellilik, yaşlılık, dul olma. tek ebeveynli aile gibi özel şartların varlığı da aranmaktadır. Şartların uygun olması durumunda yapılan incelemeler neticesinde vatandaşlara 20.000 TL, 30.000 TL, 40.000 TL gibi yardımlar sağlanmaktadır.

Yakacak Yardımı

İhtiyaç bulunması durumunda vatandaşların kışlık yakacaklarının bulunmaması halinde Bakanlık yakacak yardımı vermektedir. Bu yardım tamamen karşılıksız olarak verilmektedir. Başvuru sahibinin 18 yaşından büyük olması ve bunun yanı sıra aile içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3’ünden az olması şartı da aranmaktadır. Yardım senede 1 kere olacak şekilde verilmektedir. Her sene yeniden başvuru yapılması gerekmektedir.

 

Eşi Vefat Eden Bayanlara Yardım

Sosyal güvencesi  her hangi bir şekilde bulunmayan ve ihtiyaç sahibi pozisyonunda eşini kaybetmiş bulunan bayanlara 2 ayda 1 PTT kanalı ile nakdi yardım yapılmaktadır. Aranmakta olan şart bayanın medeni kanun çerçevesinde evli olmasıdır. Bu koşul altındayken eşini kaybeden bayanlara 375 TL yardım yapılmaktadır.

 

İhtiyacı Bulunan Asker Ailelerine Yardım

Eşi  veya oğlu askerde bulunan ve her hangi bir güvencesi bulunmayan vatandaşlara bakanlık yardım etmektedir. 2 ayda 1 defa PTT kanalı ile 400 TL nakdi yardım sağlanmaktadır.

 

Öksüz Ve Yetimlere Sağlanan Yardım

Anne veya babasından birini kaybeden veya her ikisini birden kaybeden  18 yaşından küçük ihtiyacı bulunduğu tespit edilen vatandaşlara verilmektedir. Yardım 2 ayda 1 olacak şekilde sağlanmaktadır. Ödemeler 150 TL şeklinde PTT üzerinden sağlanır.

 

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.