Altın borcu, altın yatırımcıları dikkat! Altında kritik gün! Fiyatlar daha fazla düşer mi?

Altın borcu, altın yatırımcıları dikkat! Altında kritik gün! Fiyatlar daha fazla düşer mi?

Altın fiyatları merkez bankalarının sıkılaşma endişeleri ve güçlü dolar nedeniyle zayıf seyrini sürdürüyor. Altın piyasası ayrıca ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verilerini de yakından takip edecek.

Altın fiyatlarında üst üste yaşanan düşüş eğilimi devam ediyor. Ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve geçen hafta tahminlerden güçlü gelen istihdam verileri sonrası ABD Merkez Bankası’nın (Fed) agresif faiz artışlarını sürdüreceği beklentileri arttı. Bu beklentilerle birlikte dolar güçlü kalmaya devam ederken bu durum altın fiyatlarını baskıladı.

ZİRVE SEVİYEDEN YÜZDE 19 DÜŞTÜ

Spot altın, Fed'in aralıksız faiz artırımları ve daha agresif para politikası sıkılaştırma beklentileri nedeniyle mart ayında gördüğü yılın en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 19 düştü.

Güncel Altın Fiyatları

Gram, Çeyrek, Cumhuriyet, Reşat, Yarım, Bilezik ve diğer güncel altın fiyatları

altin.jpg

KRİTİK ENFLASYON VERİSİ BEKLENİYOR

Altın piyasası ayrıca ABD’de bugün açıklanacak enflasyon verilerini de yakından takip ediyor. Uzmanlar bugün ki enflasyon verilerinin beklentilerin dışında gelmesi halinde piyasada ciddi bir hareketlilik yaşanabileceği görüşünde. IKOIN Menkul tarafından hazırlanan altın analizinde şu görüşlere yer verildi:

"Beş günlük düşüş serisinin ardından Çarşamba günü 1658 destek bandı bölgesinden tepki alımlarının izlendiği Ons Altın 10 günlük ortalaması sınırına toparladı. ABD enflasyon rakamlarının odak noktasında olacak olan bugünkü işlem gününde Değerli madende toparlanma çabasının sürmesi ve 10 günlük ortalaması üstüne yönelim göstermesi halinde 1697 ve siyah alçalan trend çizgisi sonraki direnç bölgeleri olarak takip edilebilir. Aşağıda ise 1658 bandı altına olası düşüşlerde 1640 ve 1615 seviyeleri destek oluşturabilir."

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 08.05 itibarıyla 996 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1658 lira, Cumhuriyet altını da 6 bin 609 liradan satılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.