Altın Borcu Olanlar Altına Yatırım Yapacaklara Şok! Uzman Altın Yorumunda Dikkat Çeken Detay

Altın Borcu Olanlar Altına Yatırım Yapacaklara Şok! Uzman Altın Yorumunda Dikkat Çeken Detay

Yatırımcıların ve vatandaşların yakından takip etmeye devam ettiği altın fiyatları ile ilgili şoke eden bir açıklama geldi! Açıklamaya göre Haziran ayında altın fiyatlarının hangi noktaya geleceği belirtildi. İşte uzmanlar tarafından yapılan fiyat tahminleri ve yorumlar...

Kısa Vadede Yatay Devam Edecek

2020 yılında yatırımcılar altın sayesinde büyük oranlarda kazanmıştı. Cuma günü son günlerin en düşük seviyelerine inen altın, vatandaşların kafasının karışmasına neden oldu. Konuyla ilgili uzmanlar tarafından yapılan açıklamada fiyatların kısa vadede yatay devam edeceği söylendi.

Temmuz’da 1.605 Doları Görecek

Haziran ayında altın fiyatlarına ilişkin yapılan tahminlerde altın fiyatlarının 1.605 doları görebileceği söylendi. Konuya ilişkin açıklamalar yapan Refinitiv metal analisti Debajit Saha, altın fiyatlarının Haziran sonunda ya da Temmuz başında 1.605 doları göreceğini söyledi. Uzman ismin konuya yönelik yaptığı diğer açıklamalar ise şöyle oldu:

“Sarı metalin 1.685 dolar/ons seviyesinde makul destek bulmasını bekliyoruz. 1.800 dolar işaretini yükseltmeye çalışacak ve bu seviye civarında satış baskısını bir kez daha tecrübe edebilir. Altın için baskısını bir kez daha tecrübe edebilir. Altın için düşüş trendi henüz sona ermedi. Haziran sonu ya da Temmuz başında 1.605 dolara dokunmasını bekliyoruz.”

Yatırımcıların Altına Yönelmesi Bekleniyor

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Head of Equity Research Başkanı Nirali Shah da altına yönelmelerin artacağına değindi. Önümüzdeki günlerde yatırımcıların altın almaya başlayacağını belirtti.

*Yukarıda bahsi geçen altın yorumu ve analizi, analist Debajit ve Nirali Shah’a aittir. Sondakika7 olarak herhangi bir yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.