Altın, Dolar ve Euro kurunda şok hareketlilik... FED Başkanının sakinleştirdiği piyasalardan sonra Trump'tan piyasaları altüst eden açıklamalar...

Altın, Dolar ve Euro kurunda şok hareketlilik... FED Başkanının sakinleştirdiği piyasalardan sonra Trump'tan piyasaları altüst eden açıklamalar...

ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan son açıklamalar, sakin olan piyasalarda adeta bomba etkisi yarattı. Açıklamanın ardından altın, dolar ve euro kurunda büyük yükseliş piyasaları derinden etkiledi. Altın, dolar ve euro fiyatları ne kadar oldu?

Amerika Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell dün tüm piyasaları yakından ilgilendiren bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın olumlu seyirde gerçekleşmesinin ardından piyasalarda bir gevşeme ve bir rahatlık meydana gelmişti. Özellikle dolar kurunda yaşanan gerileme piyasaları olumlu etkiledi. Ancak açıklama sonucunda güvenli liman olarak görülen altına yönelimin artmasının ardından altın fiyatlarında yükseliş yaşandı.

Piyasalarda meydana gelen bu rahatlama beklenildiği gibi çok uzun sürmedi. Akşam saatlerinde ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamalarla adeta sakinleşmiş olan piyasaları yerinden oynattı. Açıklama sonrasında ABD borsalarında tepki yaratacak bir çöküş yaşandı. Dolar ve euro kurunda da beklenmedik sert ve ani bir yükseliş meydana geldi. Gün ortasında piyasada meydana gelen karışıklık gün sonunu da etkiledi.

ABD Başkanı Trump tarafından yapılan, soğuk duş etkisi yaratan açıklamara bir yenisi daha eklendi. Amerika'da meydana gelen teşvik görüşmelerinin alınan bir kararla seçim sonrasına ertelendiğinin duyurulması doğrudan piyasaları etkiledi.

Teşvik Paketi Açıklaması Piyasaları Bombaladı! Dolar Kuru Zirveye Tırmandı!

Teşvik paketi görüşmelerinin ertelendiğinin açıklanmasının ardından S&P 500 Endeksi, Dow Jones Endeksi ve Nasdaq Bileşik Endeksi büyük bir düşüş yaşadı. ABD piyasaları incelendiği zaman ABD Hazine Tahvilleri güvenli liman olarak görüldüğü için sert bir yükseliş yaşadı. Ortaya atılan iddialara göre piyasalarda dolar bulma sorunun yaşanacağı konuşulmaya başlamıştı. Bu haber doların hızlı bir yükselişe geçmesine neden oldu.

Dolar, Euro ve Altın Fiyatlarında Son Durum!

Piyasalarda şoke eden dalgalanma sonrasında doların alış fiyatı 7,84 lira oldu. Satışı ise 7,85 liradan yapılıyor.

Euro kurunda da dolara bağlı olarak yaşanan yükseliş oldukça dikkat çekti. Bir süredir 9 lira psikolojik sınırında dolaşan euro alış fiyatı ile 9,23 liraya yükseldi.

En çok yükseliş ise bu süreçte altında meydana geldi. Gram altın rekora doğru yeni bir adım atı. Gram altının alış fiyatı 476 lira oldu. Çeyrek altın 773 liradan alınırken, 779 liradan da satış işlemi görüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.