Altın Fiyatlarında Sert Düşüş! Altın Neden Düşüyor?

Altın Fiyatlarında Sert Düşüş! Altın Neden Düşüyor?

Altın fiyatlarında meydana gelen rekor artış sonrasında yeni haftada düşüş üzerine düşüş yaşandı. Altın fiyatlarında bugün meydana gelen düşüş sonrasında altının kaybı büyük oldu. Altın yeni güne nasıl başladı?

Pandemi döneminde altında yaşanan büyük çıkış yatırımcıların iştahını artırmıştı. Salgında vaka sayısının artması, ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşları, merkez bankalarının gevşek para politikaları izleme konusunda ısrarcı davranmaları, ekonomide meydana gelen belirsizlik ortamı gibi çeşitli detaylar süreci olumsuz anlamda etkilemişti.

Yatırımcıların her daim güvenli liman olarak gördükleri altın fiyatları rekor üzerine rekor kırdı. Yıl  sonuna kadar uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında altının artış göstermesi bekleniyordu. Bu süreçte altın fiyatları beklenmedik bir şekilde geçen hafta yaşamış olduğu rekor yükseliş sonrasında yeni haftaya sakin başlamıştı. Altın fiyatlarında yaşanan durgunluk dün ve bugün yaşanan ani düşüşlerle birlikte kendisini kısa sürede gösterdi.

Koronavirüs Aşı Açıklaması Altını Yerle Bir Etti!

Koronavirüs  salgınında yaşanabilecek olumlu bir gelişmenin altını sakinleştireceği düşünülüyordu. Öyle de oldu! Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından yapılan açıklamaların ardından koronavirüs salgınına karşı aşı geliştirdikleri ifade edildi. Bu durumda ilk kez salgında somut bir adım atıldı. Bu durum tüm dünyada insanları da umutlandırdı. Bu süreçte pek çok yatırımcı altından çıkmaya başladı. Altın fiyatları hızla düştü.

Bu Dönem Alım Fırsatı Olabilir!

Altında meydana gelen sert düşüş sonrasında aşağı yönlü olarak ivmenin yönelmesinin ardından analistler tarafından bazı uyarılar yapıldı. Bu durumun alım fırsatı olarak değerlendirilebileceği ifade ediliyor. Salgında ikinci dalga ihtimali ile yeniden artacağı tahmin edilen altın fiyatlarının yatırımcılara bu dönemde kazandırabileceği ifade edildi. Ancak bazı ekonomistlerde ikinci dalga ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorlar.

Altın Yeni Günde Düştü!

Dün yaşanan düşüşler sonrasında altın fiyatlarının güne yeniden düşüşle başladığı ifade edildi. Altının ons fiyatı 1876 dolar seviyelerine kadar düştü. Geçtiğimiz hafta 488 lira seviyesine kadar yükselen gram altın bugün sabah saatlerinde 435 liraya kadar düştü. Gram altında 55 liraya kadar kayıp yaşandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.