Altın Yatırımcıları için En Kritik Hafta. Karar Sonrası Gram, Çeyrek, Külçe Altın Fiyatları Ne Olacak?

Altın Yatırımcıları için En Kritik Hafta. Karar Sonrası Gram, Çeyrek, Külçe Altın Fiyatları Ne Olacak?

Merkez Bankası, Para Politikası Kurulunun toplantısı sonrası altın fiyatları ne olur, yükselir mi düşer mi meydana gelecek olan beklentiler haberimizde yer alıyor.

Altın’ın satış fiyatındaki çok önemli artışlar ve beraberindeki hareketlilik tüm gözleri 18 Kasım’da yapılacak olan Merkez Bankası toplantısına çevirdi. Yatırımcılar özellikle MB son faiz indirimi sonrası daha çok yükselen altın fiyatları sonrası yeni karar ile nasıl bir hareket edeceğinin cevabını arıyor. Buradan çıkacak karar yatırımcılara yön verecek nitelikte olurken Türkiye ekonomisini de yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası toplantısı sonrası Altın fiyatlarında meydana gelecek olan beklentiler haberimizde yer alıyor.

Merkez Bankası Toplantısı Sonrası Altın Fiyatları Ne Olur?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu son olarak Ekim 21 tarihinde yaptığı toplantı sonrasında faiz indirimi kararı aldı. Burada indirime konu olan 200 baz puan dolar ve altın kurunun artışına neden olurken Türk Lirası da değer kaybı yaşadı. Bu süre zarfında altın fiyatları sürekli rekor seviyelere ulaşırken yatırımcılarda daha ne kadar tırmanacağını merak ediyor. ABD Merkezi FED’den gelen haberler ile altın fiyatları daha yukarılara çıktı. Amerikan enflasyonunun da beklenmeyen oranlarda artış göstermesi ile ons fiyatı da artarak güncel olarak altının gram satış fiyatı 604 TL seviyelerinde hareket ediyor. Ancak bu yükselişin MB nin alacağı karar ile durup durmayacağı da merak edilenler arasında bulunuyor.

FED Kararları da Önemli

ABD’de yılda sekiz kez toplanan Merkez Bankası FED son toplantısını 14-15 Aralık tarihinde yapacak. Ancak bu tarihten önce Merkez Bankası PPK toplantısını 18 Kasım tarihinde gerçekleştirecek. 21 Ekim 2021 tarihinde toplanmasının ardından 200 baz puan faiz indirimi ile tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken MB 18 Kasım toplantısında nasıl karar alacak çok önemli bir husus. Çünkü faiz indirimi sonrası TL kayıp yaşadı ve kur oranları daha yükseklere çıktı.

18 Kasım’da Belli Oluyor

18 Kasım tarihinde toplanacak olan PPK buradan faiz indirimi kararı ile çıkması halinde dolar ve altın başta olmak üzere tüm kurlarda yukarı yönlü bir hareket yaşanabilir. Güncel olarak sürekli rekor kıran altın fiyatları faiz indirimi sonrası bu rekorları tazeleyebilir. Bu şekilde cereyan etmesine sebep olan husus ise MB’nin 21 Ekim’de aldığı faiz indirimi sonrası kurun sert yükseliş yaşaması. Bu anlamda yeni toplantıda da faiz indirimi kararı çıkması beklentiler arasında bulunuyor.  

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.