Altın Yatırımı Yapan Vatandaşları Dikkat! ANZ Yıl Sonu İçin Şoke Eden Altın Tahmininde Bulundu

Altın Yatırımı Yapan Vatandaşları Dikkat! ANZ Yıl Sonu İçin Şoke Eden Altın Tahmininde Bulundu

Türkiye'de gram altın fiyatları da döviz kurlarındaki volatilitenin etkisiyle birlikte 780 lira seviyelerinde yön bulmaya çalışıyor. Avustralya bankası ANZ bu yılın sonunda ons altın fiyatının bin 600 dolar olmasını beklediğini açıkladı.

ANZ, gümüşün 2022'de altının performansını geçmesini ve fiyatının 20,8 dolar/ons tabanına yakın seyretmesini öngörüyor. Bankanın beklentilerine göre, platin ve paladyumun gelecek 12 ayda fiyatları sırasıyla 1.300 dolar/ons ve 2.300 dolar/ons dolayında seyredecek. ANZ kurşunun 2022 boyunca 2.000 dolar/tonun altında, nikelin 21.100-21.500 dolar/ton aralığında ve bakırın ise 9.500-10.000 dolar/ton aralığında seyretmesini bekliyor.

Türkiye'de gram altın fiyatları da döviz kurlarındaki volatilitenin etkisiyle beraber 780 lira seviyelerinde yön bulmaya çalışıyor. IKON Menkul tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Sarı metal 1680’den gelen kısa vadeli uptrend çizgisi bölgesinde fiyatlanmayı devam ettiriyor. Ancak baskının devam ettiğini de görüyoruz. 1795 direncinin altında kalmaya devam etmekte olan fiyatlar, baskının da devam ettiğini gösteriyor.

"NEGATİF EĞİLİMİN GÜÇLENEREK..."

1795 üzerine çıkabilirse baskının hafiflemesi öngörülebilir. Ancak daha yukarda 1810 ve 1832 dirençlerinin de önemli olduğunu belirtmemizde fayda var. Baskı devam ederse muhtemel düşüşlerin devamında 1765 desteği önemli olacaktır. Bu desteğin kırılması halinde negatif eğilimin güçlenerek sürmesi söz konusu olabilir."

Öte yandan Güney Afrika'da ortaya çıkarak dünya geneline hızla yayılan yeni varyant Omicron'a dair endişeler, jeopolitik riskler ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasına gideceğine yönelik beklentilerin çoğalması ons altın fiyatı üstünde etkili oluyor.

Ons altın bu hafta 1800 dolar pivot seviyenin altında cansız seyrediyor. Genel olarak yüksek hacimlerle alım ve satımın görülmediği ons altında yön, cuma günü açıklanacak olan enflasyon verisiyle beraber şekillenecek.

'ALTINDA GERİ ÇEKİLME HIZLANABİLİR' 

ABD'de cuma günü kasım ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri önemle takip edilecek. Tüketici fiyatlarının senelik bazda yüzde 6.8 oranında çoğalması bekleniyor. Ekim ayında TÜFE’de artış yüzde 6.2 seviyesindeydi.

ABD’de enflasyonun hala yüksek düzeyde olması ve işsizlik oranının düşmesiyle Fed’in parasal sıkılaşmaya gideceğine yönelik beklentiler artıyor. Fed varlık alım programında azaltımı hızlandırırsa ve faiz artışını erken bir tarihe çekerse bu durumda faizsiz bir varlık olan altında geri çekilme hızlanabilir. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.