Altın Yeniden Mi Yükseliyor? İşte Güncel Altın Fiyatları!

Altın Yeniden Mi Yükseliyor? İşte Güncel Altın Fiyatları!

Altın fiyatlarında son dönemlerde yaşanan rekor artış vatandaşı harekete geçirdi. Kuyumcularda altının zor bulunduğu bu süreçte altın fiyatları yeniden m yükselecek? İşte altın fiyatları!

Altının son haftalarda yaşamış olduğu yükseliş küresel piyasalarda da bir rekor olarak ifade ediliyor. Son haftalarda yaşanan ekonomik gelişmeler, büyük ülkeler arasında yaşanan gerilimler ve atılan adımlar, bununla birlikte ortaya çıkan tedirginlik süreci, pandeminin getirmiş olduğu etkiler ve daha fazlası altın fiyatlarını da etkiledi. Küresel altın piyasasında meydana gelen bu artış bir anda ekonomik göstergelerin de değişmesine neden oldu.

Son günlerde küresel piyasalarda altının yeniden şaha kalkmasının sebepleri merak ediliyordu. Yatırımcı tarafından her zaman güvenli liman olarak görülen altın fiyatları endişeleri de beraberinde getiriyor. Bu süreçte koronavirüs vakalarının giderek artması ve dünya genelinde bir ikinci dalga ihtimalinin daha konuşulmuş olması yatırımcıların bu dönemde yeniden altına yönelmelerine neden oldu. Altın piyasasında yaşanan yükselişin en büyük nedenlerinden birisi bu durum olarak gösteriliyor.

Altın Güne Nasıl Başladı?

Kapalıçarşı’da altın fiyatları yine güne bir hareketlilik ile başladı. Bu durum altın fiyatlarının yeniden yükseleceği konusunda ortaya çıkan endişeleri de körüklemeye devam ediyor.

Gram altın piyasalarda 477 liradan satışa sunuldu.

Çeyrek altın fiyatları ise 809 lira olarak belirlendi.

Yarım altın 1.618 lira olarak açıklandı.

Cumhuriyet altını ise 3.222 liradan alıcı buluyor.

Vatandaş Piyasada Altın Bulamıyor!

Son zamanlarda altın fiyatlarında yaşanan artış sonrasında vatandaşlar durumu değerlendirmek ve yatırımlarına akıllıca bir yön verebilmek için kuyumcuların yolunu tuttular. Son dönemlerde kuyumcularda son derece ciddi bir kalabalığın olduğu belirlendi.

Altın yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar özellikle gram altına yöneldiler. Ancak şimdilerde kuyumcularda gram, çeyrek ve cumhuriyet altını bulabilmek neredeyse imkansız hale geldi. Vatandaşlar kuyumculardan altın alabilmek ve yatırım yapmak için sıraya giriyorlar ancak bu süreç içerisinde de altın fiyatlarında beklenmedik değişimler yaşanıyor. Özellikle dolarda meydana gelen artış sonrasında vatandaşın panikle alım yapmaya çalıştıkları otaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.