Ankara Kara Kış Destek Paketi Ödemeleri Başladı! 500 TL Doğal Yardımı Nasıl Alınır

Ankara Kara Kış Destek Paketi Ödemeleri Başladı! 500 TL Doğal Yardımı Nasıl Alınır

Evi doğal gaz ile ısınan vatandaşlara Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli açıklama yapıldı. Ankara Kara Kış Destek Paketi Nasıl Alınır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 500 TL doğalgaz yardımı yapılacağını ve ücretin her ayın 16’sında Başkent Kart’lara yatırılacağını açıkladı.

500 TL ÖDENECEK

Kasım ayı için yapılan açıklamalarda, “186 bin 209 ailemizin Başkent Kart’larına dört ayda toplam 2 000 150’şer TL’den 400 Milyon 349 bin 350 TL doğal gaz desteğimizin 500 TL’lik ilk ödemesini bugün gerçekleştirdik” ifadeleri kullanıldı. 

Sosyal yardım alan aileler bundan sonra Başkent Kart’ları ile abone numaralarını girerek gaz kiosklarından doğal gaz kartlarına yükleme yapabilecek veya faturalı borcunu ödeyebilecek. Yatırılan tutarlar; doğal gaz faturası, kartlı sayaçlar ve “http://gazmatik.Com.Tr/” adresinde konumları bulunan gaz kiosklarından yalnızca doğal gaz yüklemelerinde geçerli olacak.

Belediye dört ay boyunca ailelere toplamda 2 Bin 150’şer TL’den 400 Milyon 349 bin 350 TL’lik doğal gaz desteği verecek. Ödemeler her ayın 16’sında kartlara yatırılacak.

ABB Kara Kış Destek Paketi Doğalgaz Yardımı Nedir, Kimlere Verilir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi olarak görülen Ankaralı vatandaşlara destek verilecek. Destek tam 400 milyonluk olacak. Sosyal yardım platformundan online olarak başvuru yapılacak. Aranan koşulları taşıyan vatandaşlara destekler verilecek. Her ay 500 TL değerinde destek verilecek.

Kara Kış Destek Paketi Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları
Kara kış destek paketi doğal gaz yardımı almak için belirli koşulları barındırmak gerekir. Bu şartlar;

  • TC vatandaşı olmak
  • Ankara’da ikamet ediyor olmak
  • Muhtaçlık sınırında yer almak

Kara Kış Destek Paketi Doğalgaz Yardımı Başvuruları Nasıl Yapılır?

  • Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ABB sosyal Hizmetler Daire Bakanlığında yer alan ön müracaat formunu doldurması gerekir. Bu form ile gerekli başvurular yapılır. Onay geldiği zaman telefon ile bildirme yapılacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.