Araç sahipleri dikkat! Motorin, Benzin yeniden yükselişe geçti! İşte akaryakıtta güncel fiyatlar

Araç sahipleri dikkat! Motorin, Benzin yeniden yükselişe geçti! İşte akaryakıtta güncel fiyatlar

Milyonlarca araç sahibinin merakla takip ettiği akaryakıt fiyatlarında yeni bir gelişme yaşandı. Brent petrol fiyatları haftaya hareketli başlarken gözler pompa fiyatlarına çevrildi. Peki güncel akaryakıt fiyatları bugün ne kadar? İşte bütün ayrıntılar...

Başta benzin ve (mazot) motorin olmak üzere akaryakıt fiyatlarında etkili olan petrolde günlük yükseliş yüzde 2’yi aştı. 2023'ün ilk işlem haftasında yaklaşık yüzde 9 düşerek son bir ayın en kötü haftalık kaybını yaşayan petrol fiyatları son kayıplarını telafi ediyor. Yükselişte Çin ekonomisinin yeniden açılması ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) daha az şahin söylemi etkili oluyor.

PETROL İÇİN YENİ TAHMİN

Ham petrol fiyatları şu sıralarda 75,5 doların üzerinde hareket ederken, brent petrol ise 80,3 dolardan değerleniyor. Piyasalarda ise bu yıl ham petrol fiyatlarının 140 dolar seviyelerine yükselebileceği konuşuluyor.

GÖZLER AKARYAKIT TABELALARINDA

Akaryakıt fiyatlarını etkileyen dolar kurunda da yükseliş devam ediyor. Uzunca bir süredir 18,60-18,65 bandında hareket eden dolar/TL kuru yıl sonuna çok kısa bir süre kala atağa geçerek 18,70 seviyesinin üzerine yükseldi. Kur bu sabah 18,79 TL’nin de üzerine çıktı. Bu gelişmeler sonrasında gözler 2022 yılını rekor artışlarla geçiren benzin ve motorin fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğine çevrildi. Ancak henüz benzin ve motorin fiyatları için bir zam ya da indirim haberi bulunmuyor.

BENZİN LİTRE FİYATI

Son olarak benzin litre fiyatı için 61 ve 67 kuruş zam gelmişti. Ortalama olarak benzinin litresi İstanbul'da 19 lira 51 kuruş, Ankara'da 19 lira 73 kuruş, İzmir'de ise 19 lira 69 kuruşa satılıyor.

MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

Motorin fiyatları ise en son 77 kuruş artmıştı. Motorin fiyatları ise İstanbul’da litre başına 22,06 TL, Ankara’da 22,22 TL ve İzmir’de ise 22,35 liradan satışa sunuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.