Artık Yatarak Para Kazanma Devri Geldi! Vakıfbank ve Ziraat Bankası Vadeli Mevduat Faizlerini Yükseltti!

Artık Yatarak Para Kazanma Devri Geldi! Vakıfbank ve Ziraat Bankası Vadeli Mevduat Faizlerini Yükseltti!

200 baz puanlık faiz kararı sonrasında bankalar 32 günlük vadeli mevduat hesapları için faiz oranını yükseltmeye başladı. Merkez Bankası tarafından alınan bu karar sonrasında bankalar mevduat hesaplarına daha yüksek faiz uygulamaya başladı. Peki yattığınız yerden para kazanmanızı sağlayacak bu mevduat hesaplarının detayları nelerdir? Yeni faiz oranı nedir?

Politika Faizi 200 Baz Puan Oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dün politika faizinin 200 baz puan arttığını açıkladı. Piyasada büyük şok etkisi yaratan bu karar, ekonomistler tarafından da eleştirildi. Gözler ise bankaların vadeli mevduat hesabı faiz oranlarına çevrildi. Beklenen hamleler ise bugün peş peşe gelmeye başladı. Ziraat Bankası ve Vakıfbank ise mevduat hesabı faizlerinde ilk müjdeli haberi veren bankalar oldu.

Yatarak Paza Kazanma Devri Başladı!

Merkez Bankası’nın dün haberini verdiği faiz artışı ile elde tutulan paraların güzel bir getiri kaynağı olabileceğine dikkat çekildi. Bankalar, yıllık en az yüzde 20 faiz ile vadeli mevduat hesaplarını yenilediklerini duyurdular. Söz konusu bu yeni faiz oranı ise ülkede yatırım yapılması yerine faiz üzerinden para kazanmayı vatandaşların aklına getirdi.

Ziraat Bankası ve Vakıfbank Yüzde 17 Faiz ile Mevduat Hesaplarını Duyurdu

Dün verilen karar üzerine vatandaşların yatarak para kazanmasına olanak sağlayan vadeli mevduat hesapları çıldırdı! Ziraat Bankası, 32 günlük vadeli mevduat hesabı için yüzde 17 faiz oranı uygulayacağını açıkladı. Yüzde 15.50 oranında olan faizler, yüzde 17’ye çekildi.

Vakıfbank ise yüzde 17 oranında faiz uygulayacağını açıklayan bankalardan oldu. Bankaya 100 bin TL’yi vadeli olarak yatıran Vakıfbank Arı hesabı sayesinde, 32 günlük mevduat hesabı ile 1.415,89 TL kazanmak mümkün.

Dolar Hesabı Olana Yüzde 2.20 Faiz Oranı!

Yapılan güncellemeler sonrasında Alternatif Bank VOV hesap kullananlara yüzde 18.75 faiz oranı uygulanacak. Alternatif Bank’tan VOV hesabı olan ve 4 adet ek ürün kullanan müşteriler yüzde 18.75 faiz oranı ile vadeli mevduat hesabı kullanabilecekler. Üstelik dolar hesabı olanlar için en yüksek yüzde 2.20 faiz uygulanacak.

İlginizi çekebilir...

Dolar Altın Fiyatlarını Dalgalandırdı! Uzmanlarından Altın Yorumu... Yükselecek Mi?

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.