Asgari ücretlilere yapılacak ek ödeme tutarı belli oldu mu? Asgari ücretliye ek 397 lira ödeme! Maaşlara ne kadar zam gelecek?

Asgari ücretlilere yapılacak ek ödeme tutarı belli oldu mu? Asgari ücretliye ek 397 lira ödeme! Maaşlara ne kadar zam gelecek?

Asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca vatandaş yıl sonuna doğru yapılacak olan ek ödeme tutarlarını bekliyorlar. Zammın yanı sıra ortalıkta e ödeme zammı konusunda da bazı haberler dolaşmaya başladı. Bunun üzerine ek ödeme adı altında 397 lira verilecek mi? Zam oranları belli oldu mu?

Henüz asgari ücret tespit komisyonunun toplanmamış olması çeşitli soru işaretlerini oluşturmaya devam ediyor. Bu süreçte yılın sonuna yaklaşırken 2021 yılında asgari ücretli olarak çalışan milyonlarca vatandaşın maaşlarına ne kadar zam yapılacağı tartışılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama sonrasında enflasyon tahminleri paylaşıldı. Bu oranlar oldukça dikkat çekmişti. Yıl sonuna doğru oranlara bakıldığı zaman TÜFE oranlarının yine yükselmeye devam ettiği belirlendi. Bu sebeple asgari ücretli olarak çalışan ve geçimini sağlamaya çalışan milyonlarca vatandaşın gözü kulağı gelecek olan zam haberinde. TÜFE oranlarının yükselmeye devam etmesi asgari ücrete yapılacak olan zam oranlarının da yükselmesi anlamına geliyor. Bu konuda henüz asgari ücret tespit komisyonundan net bir açıklama gelmedi ancak bazı tahminler gündeme gelmeye başladı. Asgari ücrete gelecek olan zam bu süreçte AGİ miktarlarına da yansıyacak ve artacak.

Asgari Ücret Zammı Belli Oldu Mu?

Her yıl Aralık ayının son haftası asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan toplantı ve görüşmeler sonrasında zam oranları belli oluyor. 2021 yılına az bir zaman kalmışken milyonlarca kişi zam oranlarının belli olup olmadığını araştırıyorlar. Henüz komisyon toplanmadı ve bu yüzden rakamlar belli olmadı. Zam oranlarının önümüzdeli ay kesinleşmesi ve 2021 yılının ilk haftasında da ödenmesi bekleniyor.

397 Lira Ek Ödeme Geliyor mu?

Asgari ücretli çalışanlar için zam oranlarının yanı sıra ek ödeme görüşmelerinin de devam ettiği belirlendi. Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda milyonlarca kişiyi heyecanlandıracak bazı açıklamalara da yer verdiler. Bu süreçte vatandaşlara her ay ödenen ek ödeme tutarlarında da bazı artışların yaşanabileceği ve bu artış sonrasında 397 lira ek ödeme zammının gelebileceği belirtildi. Bu rakamın detaylarında 375 lira gelir vergidi ve 22 liralık damga vergisi bulunuyor.

2020 Yılında Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapıldı?

2020 yılında asgari ücrete yapılan zam oranı oldukça ilgi görmüştü. Yıllık bazda maaşlara yüzde 15.03 oranında bir zam yapıldı. Bununla birlikte brüt maaş oranları 2 bin 943 lira olarak açıklanırken vatandaşın eline kesintiler sonrasında geçen miktar ise 2 bin 324 lira oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.